Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

A magas benzinárak ellen tüntettek

Bulgária - Több ezer ember tüntetett vasárnap Szófiában a magas bulgáriai benzinárak ellen, s tiltakozó megmozdulások voltak az ország más városaiban is.
Egy nappal a bolgár kormány megszorító intézkedései miatti csaknem húszezres szófiai megmozdulás után gépkocsik hosszú sora vonult fel a bolgár fővárosban, valamint Várnában, Burgaszban, Ruszéban és Plovdivban, követelve az alacsonyabb benzinárakat és az árképzés átláthatóvá tételét. A tiltakozók le akarták zárni a Szófiát a tengerparti Burgasszal összekötő autópálya felhajtóját is, de ebben a rendőrség megakadályozta őket.

A hét elején a szófiai kormány bejelentette, hogy az ország egyetlen kőolaj-finomítóját üzemeltető LUKOIL orosz cég hajlandó egy hónapra befagyasztani a benzin kiskereskedelmi árát. A "Nem a magas üzemanyagárakra" nevű csoport szerint a kormány által eddig tett intézkedéseknek csak rövid távú és nem kielégítő hatásuk lesz, ráadásul eltorzítják a szabad piacot és kárt tesznek a normális versenykörnyezetben.

A gazdasági nehézségek miatt a bolgár kormány egy évvel ezelőtt befagyasztotta az állami fizetéseket és a nyugdíjakat. Azóta az élelmiszer- és üzemanyagárak növekedése újabb terheket rakott a kis fizetésűekre.

Olvasóink írták

  • 3. floridaimagyar 2011. március 27. 20:47
    „lehet ellene tiltakozni, de megis csak az arabok meg az olajgyarak szabjak meg az arakat.”
  • 2. kekeczke 2011. március 27. 18:09
    „szerencsére nálunk nincsenek magas benzinárak :D”
  • 1. cleanx 2011. március 27. 17:53
    „Ooo..Azt hittem már itthon és nem szóltatok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világ legnagyobb gyermekkönyvvására Bolognában

Olaszország - A világ legnagyobb nemzetközi gyermekkönyv-kiállítása és -vására kezdődik hétfőn… Tovább olvasom