Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

A magasabb emberek többet keresnek

A termet és a fizetés közötti összefüggés különösen a férfiak körében szembetűnő. A túlsúlyos emberek ma már nem visznek haza kevesebb pénzt.
A magasabb emberek többet keresnek, mint alacsonyabb termetű társaik - derül ki egy vasárnap nyilvánosságra hozott ausztrál kutatásból. Azt is megállapították, hogy a korábbi megfigyelésekkel ellentétben a túlsúlyos emberek ma már nem visznek haza kevesebb pénzt Ausztráliában.

A termet és a fizetés közötti összefüggés különösen a férfiak körében szembetűnő: náluk minden 10 centiméter három százalékkal magasabb órabért jelent, míg ugyanez a nőknél 2 százalékos pluszjuttatást eredményez. Mindez a sydney-i és a canberrai egyetem kutatóinak közös tanulmányában olvasható. Azt is megállapították, hogy (férfiaknál) az átlagos 178 centiméter fölött minden öt centiméter azzal ér föl, mintha plusz egy éves munkatapasztalata volna az állásra jelentkezőnek. A húszezer ausztrál egészségi és jövedelmi adatainak vizsgálatával készült felmérés azt is megállapította: megszűnt az a korábbi tendencia, hogy a túlsúlyos munkavállalók kevesebb fizetést kapnak. Ennek magyarázata valószínűleg abban keresendő, hogy az ausztrálok többsége mára már túlsúlyos, így nem kell szembenézniük a kisebbségeket érő hátrányos megkülönböztetéssel a munkaerőpiacon.

Olvasóink írták

 • 4. klj_54 2009. május 18. 12:34
  „Magasabb vagyok korosztályom átlagánál és többet is keresek!
  De sajnos nem találok többet:(”
 • 3. TELSTAR 2009. május 17. 12:52
  „Akkor Leonyid Sztadnyik, aki 258 centivel a legmagasabb a Földön, maga a multimilliárdos ??”
 • 2. hazaipalya 2009. május 17. 11:05
  „dm-esek mennyit keresnek? ugye nem teccene ha a zsebükben turkálnának mások...”
 • 1. flexsnake 2009. május 17. 10:14
  „Minél magasabb vagy, annál könnyebb a főnököt is lenézni. És ha nagyon magas akkor a fizetésbe az átutaalás díja mellé elküldik a légiposta küldeményének a díját hogy ott fent is megkapd :) Japánoknál különösen érvényes :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 ezres tüntetés Berlinben

Az európai szakszervezetek hirdették meg a demonstrációt, mert szerintük az államok hathatós… Tovább olvasom