Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

A magyar himnusz beregszászi betiltását követelik

A szélsőjobboldali Szvoboda párt hatósági fellépést követel a beregszászi járási tanács (közgyűlés) múlt pénteki döntése ellen, amely szerint a jövőben a képviselőtestület ülései az ukrán állami himnusz mellett a magyar nemzeti himnusz lejátszásával kezdődnek.
A Szvoboda párt Kárpátalja megyei szervezete szombat este közzétett nyilatkozatában arra szólítja fel az ukrán elnököt, parlamentet, nemzetbiztonsági szolgálatot (SZBU) és legfőbb ügyészséget, hogy haladéktalanul reagáljanak a beregszászi járási tanács szerinte alkotmány- és államellenes határozatára. „Az adott döntést az ukrán államiság elleni újabb támadásként értékeljük, részeként annak a támadássorozatnak, amelyet 20 éve folytatnak magyar soviniszta körök Kárpátalján" – állítja a nacionalista párt közleménye.

A nacionalista párt szerint a mostani „provokációs lépés" egy sorba állítható a Kárpátaljának autonómiát sürgető, többször hangoztatott követelésekkel, „Magyarország zászlajának" az ukrán állami lobogó mellé való kitűzésével, „magyar birodalmi jelképeknek" Kárpátalja-szerte történő felállításával, a kettős állampolgárság népszerűsítésével az ukrán állampolgárok körében.

A nyilatkozat végül leszögezi: amennyiben Ukrajna elnöke, a parlament, az SZBU és a legfőbb ügyészség ezúttal is hallgatásba burkolózik, a Szvoboda párt Kárpátalja megyei szervezete tiltakozó akciókat indít az ukrán érdekek védelmében Kárpátalján.

Olvasóink írták

 • 4. DobóI 2011. június 20. 06:00
  „Nyavalyás Trianonnál prókátorkodó franciák hol vagytok ilyenkor..”
 • 3. igazságkereső 2011. június 19. 20:27
  „Magyarországon pedig a bankok gátlástalanságainak betiltását követelik! Erről miért nem tudósít az egyébként kedvelt napilap a Délmagyarország?!!”
 • 2. zehn 2011. június 19. 17:02
  „Érdekes, az nem zavarta őket,hogy egykor kaptak ajándékba egy olyan területet, amihez semmi közük nem volt?”
 • 1. Jozsoci 2011. június 19. 16:37
  „Bármennyire fájdalmas, ez már nem a mi területünk. Ezen csak tankokkal lehetne segíteni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliókat sújtanak a kínai áradások

Több mint kétmillió ember kényszerült elhagyni otthonát vagy vált más módon károsultjává az… Tovább olvasom