Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

A nagyszülők feladatára hívta fel a figyelmet a pápa

A nagyszülőknek a gyermekek életében betöltött szerepére figyelmeztetett XVI. Benedek pápa vasárnapi Úrangyala imádságában az észak-olaszországi Les Combes városában. A nyári szabadságát töltő egyházfő úgy fogalmazott, hogy a nagyszülőkre napjainkban egyre fontosabb szerep hárul a fiatalok felnevelésében.
"A nagyszülők feladata a nevelésben rendkívül fontos, és egyre inkább az lesz most, amikor - különböző okok miatt - a szülők nincsenek abban a helyzetben, hogy elegendő időt töltsenek gyermekeikkel" - fogalmazott a katolikus egyházfő több ezer zarándok előtt. Mint mondta: a nagyszülők tartják életben az "élet alapvető értékeit".

A pápa szavaival Szent Anna és Szent Joachim, azaz - az apokrif írások szerint - Jézus nagyszüleinek ünnepnapjára utalt. Július 26-a, mint a nagyszülők ünnepnapja, a középkor óta él Európában. A Szentföldről visszatérő keresztes lovagok elbeszélései nyomán ekkor nőtt meg ugyanis az érdeklődés Jézus emberi természete és rokonsága iránt.

A mostani volt egyébként a második vasárnapi szertartás, amelyen a 82 éves pápa július 17-i csuklótörése és műtéte óta megjelent. Begipszelt karját látszólag nehézségek és fájdalom nélkül emelte fel, hogy áldást osszon a hívőknek. A Vatikán tájékoztatása szerint XVI. Benedek orvosai szombaton vizsgálták meg a pápa törött csuklóját, és úgy nyilatkoztak, hogy a műtéti seb megfelelően gyógyul.

Olvasóink írták

 • 2. bo 2009. július 28. 08:07
  „Inkább a lába elé nézzen, mint hülyeségeket beszéljen. Szép dolog a család, de nem ennyire.”
 • 1. klj_54 2009. július 26. 21:46
  „Szegény Szentatya, most kicsit mellé lőtt.
  Nekem is van sok unokám és még vagy hét évem a nyögdíjig:(
  Hogy és mikor is nevelgessem (Nevelje csak a szülő:) unokáimat?
  Én bizony csak örülni akarok nekik, de ahhoz is kevés az idő:(”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházba szállították Nicolas Sarkozyt

Franciaország - Kórházba szállították Nicolas Sarkozy francia elnököt, miután vasárnap délután edzés… Tovább olvasom