Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

A német kancellár szankciókkal fenyegeti Líbiát

Németország - A német kormány szankciókat helyezett kilátásba Líbiával szemben, amennyiben a tripoli kormány nem hagy fel a tüntetőkkel szembeni brutális fellépéssel.
Angela Merkel kancellár a görög miniszterelnököt fogadva Berlinben kedden felszólította Tripolit: azonnal szüntesse be a líbiai lakosság ellen alkalmazott erőszakot. Ellenkező esetben Németország kész a nyomásgyakorlás minden eszközét igénybe venni, beleértve szankciók elrendelését is - hangoztatta Merkel.

Hasonlóan nyilatkozott korábban Guido Westerwelle külügyminiszter, aki szerint a líbiai erőszak folytatódása esetén elkerülhetetlen lesz szankciók foganatosítása Tripolival szemben. Kormánykörökből származó információ szerint a büntetőintézkedések a Kadhafi-család tagjainak beutazási tilalmát, valamint a líbiai állam tulajdonát képező külföldi vagyonrészek zárolását jelentenék.

A német kormányfő "maximális mértékben nyugtalanítónak" minősítette a Líbiából érkező híreket. Kadhafi keddi beszédét "nagyon, nagyon ijesztőnek" nevezte Merkel, aki szerint a líbiai vezető ezzel gyakorlatilag hadat üzent saját népének.

Jeórjiósz Papandreu görög kormányfővel folytatott megbeszélésén a kancellár további anyagi könnyítéseket helyezett kilátásba Athénnak. Mint közölte, az euró stabilizálását célzó csomagterv részeként szó van arról is, hogy meghosszabbítanák a Görögországnak nyújtott nemzetközi pénzügyi segítséget, amely egyelőre három évre szól. Ebben a kérdésben azonban még nem született döntés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakították az egyiptomi kormányt

Egyiptom - Átalakították az egyiptomi kormányt. A tizenegy új miniszter kedden le is tette a… Tovább olvasom