Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

A Nokia azzal fenyegetőzik, hogy távozik Finnországból?

A Nokia azzal fenyegetőzik, hogy távozik Finnországból, amennyiben nem változtatnak azon a törvényen, amely megakadályozza a cégek vezetőit, hogy belenézhessenek az alkalmazottaik email-jeibe - ezt egy tekintélyes finn újság közölte vasárnap.
A finn multinacionális mobilgyártó szóvivője cáfolta az állítást. A Nokia 16 ezer embert foglalkoztat Finnországban.

A Helsingin Sanomat írása tele van tévedésekkel és félreértésekkel - mondta Arja Suominen szóvivő. Matti Vanhanen finn miniszterelnök ugyancsak tagadta, hogy bármilyen nyomást gyakorolt volna kormányára a Nokia a törvény megváltoztatása érdekében.

Nem tudok ultimátumról. Megvitattam korábban a törvényt számos céggel, így a Nokia-val is, és soha nem hangzott el fenyegetőzés - mondta a kormányfő a nemzeti rádiónak.

A Helsingin Sanomat egy meg nem nevezett állami tisztségviselőt idéz cikkében.

"A Nokia keményen lobbizott,....és üzenete világosan úgy szólt, hogy távoznak Finnországból, ha nem változik az egyhangúlag elfogadott törvény" - mondta az illető a lapnak.

A Helsingin Sanomat szerint a Nokia erős nyomást gyakorol a politikusokra az elektromosan terjedő információk megfigyeléséről szóló új törvény érdekében. A lap szerint az egész azzal kezdődött, hogy a Nokia vezetői gyanút fogtak, hogy egyik alkalmazottjuk titkos információkat továbbított kínai versenytársuknak, a Huawei-nek. A Nokia feljelentést is tett, és a cégnél nagy erőkkel kezdték vizsgálni az alkalmazottak email-jeit, hogy megtalálják a kémet. Csakhogy ezzel a cég megszegte a törvényt. A Nokia ellen azonban nem tettek feljelentést az alkalmazottak, a cikket közölő lap szerint bizonyítékok hiánya miatt.

A finn sajtó az új törvényt, ha lesz belőle valami, Lex Nokia-nak nevezi. Az új törvény megengedné a főnököknek, hogy bármikor megnézzék az e-maileket, valamint a csatolt fájlokat, hogy megtudják, kik küldték azokat, vagy kiknek mentek levelek, mikor és mekkora méretben.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2009. február 01. 18:48
    „A magyar jog szerint az email akkor titkos ha azt úgy kapja a cégnél dolgozó ember hogy saját, személyes használatra, tehát nem munkalevelezésre. A munkalevelezésre használtat a munkáltató bármikor ellenőrizheti, erről tájékoztatnia kell a dolgozót már akkor mikor használatba adja az emailcímet. Egyértelmű hogy a kémkedést igyekszik megakadályozni a munkaadó. Obamának megtiltották hogy a kedvenc telefonját használja levelezésre, és kapott egy biztonságosabbat. A régit meg magánlevelezésre használhatja. Egyébként nagy email-fan barackbácsi :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat brit őrizetben Spanyolországban

Hat britet vett őrizetbe a rendőrség Dél-Spanyolországban csalás vádjával. - közölte a helyi… Tovább olvasom