Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

A pápa a jólét és az ideiglenesség kultúrája ellen

A katolikus egyházfő szerint a gazdagság csak akadályt jelent az Isten országa felé vezető úton.
A jólét, az ideiglenesség, a kényelmesség és az egoizmus kultúrája ellen emelte fel szavát hétfőn a Vatikánban Ferenc pápa, aki szerint a gazdagság csak akadályt jelent az Isten országa felé vezető úton.

A katolikus egyházfő egy mise keretében bírálta azokat a mai katolikus házaspárokat, akik nem terveznek egy gyereknél többet, mert kényelmes életet akarnak élni, utazással, házvásárlással. Úgy vélte, hogy a jólét csorbítja az emberek bátorságát, bizonytalanná, önzővé teszi őket. A jólét elkábít, elaltat - hangsúlyozta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a jólét és a gazdagság akadályt jelent az Isten országa felé vezető úton. A gazdaság, a jólét, a kényelem ugyanis a pápa szerint csak ideiglenes. Az embereket nem érdeklik a Jézus által felajánlott végleges dolgok. "Ami ideiglenes, az tetszik nekünk (embereknek), mivel félünk Isten idejétől, amely viszont végtelen" - állapította meg Ferenc pápa, aki szerint az Isten "az idő ura", az ember viszont csak "a pillanat ura".

Ezt a véleményét hangoztatta a házasság intézményével kapcsolatban is. Emlékeztetett: sok pár összeházasodik, de belül úgy gondolja, e házasság csak addig tart majd, amíg tart a szerelem, és azt mondják magukban: "a továbbiakat majd meglátjuk". Márpedig a házasság egész életre szól - mondta a pápa.

Olvasóink írták

  • 2. rózsakert 2013. október 09. 15:59
    „EZ EGY JÓ NAGY VICC----AKI LÁTTA MÁR A VATIKÁNT....AZ...TUDJA, HOGY VALÓBAN VIZET PRÉDIKÁLNAK....MÉG , HOGY A SZEGÉNYSÉG...NAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA”
  • 1. x 2013. május 27. 20:45
    „http://www.delmagyar.hu/forum/vatikan_a_katolikus_krisztus_egyetlen_es_igaz_egyhaza/24/2000648/?action=kifejt”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama: Amerika még mindig háborúban áll

Az amerikaiaknak tisztelettel kell adózniuk háborúkban elesett honfitársaik emléke előtt - mondta… Tovább olvasom