Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

A pápa kész találkozni pedofil papok áldozataival

Vatikán - A pápa kész találkozni pedofil papok áldozataival - jelentette be kedden Vatikánvárosban Federico Lombardi atya, a Szentszék szóvivője.
A főpap XVI. Benedek szombatra és vasárnapra tervezett máltai látogatásának a programját ismertette. Eközben tért ki arra, hogy a katolikus egyházfő "a figyelem és elmélyülés" légkörében hajlandó fogadni az áldozatokat, nem pedig a sajtó nyomására.

A pápa már korábban is találkozott pedofil papok áldozataival az Egyesült Államokban és Ausztráliában. Azt a feltevést, hogy ilyen jellegű találkozót a pápa tart-e máltai útján, a Vatikán nem erősítette meg.

Hétfőn Máltán többen, akik ugyancsak az eltévelyedett papok molesztálását és bántalmazását szenvedték el, kérték a katolikus egyházfőt, hogy látogatása során fogadja őket. Lombardi atya nem adott egyértelmű választ arra, hogy ezek a kérések teljesülnek-e, de óva intett attól, hogy nagy reményeket fűzzenek ehhez. A pápai látogatás rövid lesz - fűzte hozzá. Ugyanakkor - mutatott rá - amikor a pápa az Egyesült Államokban és Ausztráliában járt, nem szerepelt eredeti programjában pedofil papok áldozataival való találkozó.

A pápa szombaton utazik alig több mint 24 órás látogatásra a szigetországba Szent Pál apostol máltai hajótörésének 1950. évfordulója alkalmából.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terjed a gyerekek rituális feláldozása

Szaporodnak a rituális gyilkosság formájában végrehajtott emberáldozatok Ugandában: leggyakrabban… Tovább olvasom