Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

A pápa megnyitotta a nagyböjti időszakot

Vatikán - XVI. Benedek pápa a hamvazószerdán megnyitotta a húsvétig tartó 40 napos böjti időszakot, amely a római katolikusok életében a szellemi megújulás és a húsvéti ünnepekre való felkészülés ideje.
A szentatya a római Aventino dombon lévő Szent Szabina székesegyházhoz menve mutatta be a szertartást. Egy bíboros hamut szórt a 83 éves egyházfő ősz hajára, majd XVI. Benedek is ezt tette a kíséretében lévőkkel, miközben egy kórus zsoltárokat énekelt.

A pápa korábban nyilvánosságra hozott hamvazószerdai üzenetében alamizsna osztására és imádságra szólította fel a híveket, Az "alamizsnálkodás gyakorlata" felhívást jelent arra, hogy "Istent az első helyre tegyük, és figyeljünk embertársainkra", hogy Istent újra felfedezzük, és irgalmát elfogadjuk - olvasható a Vatikán által hét nyelven kiadott üzenetben.

A pápa hamvazószerda alkalmából tartott nyílt audienciáján több nyelven, így magyarul is üdvözölte a zarándokokat: "Isten hozta a magyar híveket, különösképpen azokat, akik Budapestről és Bodajkról érkeztek. Szeretettel köszöntelek Titeket. Ma kezdődik nagyböjt időszaka. Negyven napon át a liturgia segít abban, hogy újra átélhessük megváltásunk titkát. A böjt és az imádság egyesít bennünket Krisztussal, Aki az Atya akaratát teljesítve Önmagát adta a keresztfán. Szívesen adom apostoli áldásomat Kedves Mindannyiótokra. Dicsértessék a Jézus Krisztus!"- mondta a katolikus egyházfő.

Olvasóink írták

 • 3. dodó 2011. március 10. 17:19
  „"Aki az Atya akaratát teljesítve Önmagát adta a keresztfán."

  Ez szép volt, Józsi!”
 • 2. szentmiki 2011. március 10. 08:20
  „a pápa lemaradt, nálunk folyamatosan böjt van...”
 • 1. CsImre 2011. március 09. 23:06
  „De jó, a 83 éves Józsi bácsi megáldott engem, akkor most nem ehetek húst 40 napig, hogy ezzel tisztelegjek a Jézus előtt? Áh, ez ideológiailag túl komplikált. Remélem még sokáig él Benedek pápa, a hamuszóró bíborosokat addig is eméssze a fortyogó méreg, hogy nem szállhatnak ringbe a pápaságért, persze csak a keresztényi szeretet nevében, ámen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pedofília gyanúja miatt 21 papot függesztettek fel

Gyermekek szexuális bántalmazásának gyanúja miatt Justin Rigali philadelphiai érsek 21 papot függesztett fel a lelkipásztori szolgálatból. Tovább olvasom