Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

A pápa szerint a mai egyháznak túl sok mártírja van

A mai keresztények helyzetét rosszabbnak tartja az egyház kezdeti korszakához képest Ferenc pápa, aki a hívőket érő üldözés különböző megnyilvánulásairól beszélt hétfőn a Vatikánban bemutatott szentmisén.
Ferenc pápa szokásához híven a vatikáni Szent Márta-házban mutatott be misét, amelyen a pápai állam dolgozói vettek részt, ez alkalommal a vatikáni telefonközpont és az internetes szolgáltatás munkatársai.

A Vatikáni Rádió beszámolója szerint az egyházfő a kereszténység első vértanújáról, Szent Istvánról beszélt, akit a Szentírás szerint hamis vádakkal perbe fogtak és megköveztek. "A rágalmazás elpusztítja Isten művét" - jelentette ki a pápa hangoztatva, hogy "ma is túl sok mártírja van az egyháznak, akik a rágalmazás áldozatai".

"A mártírok ideje nem ért véget, kijelenthetjük, hogy az egyháznak ma több mártírja van mint az első évszázadokban. Az egyházban sok férfi és nő van, akiket rágalmaznak, akiket üldöznek, akiket meggyilkolnak a Jézus és a hit iránti gyűlölet miatt" - fogalmazott a pápa, aki a vasárnap mondott Mennyek királynője (Regina coeli) imádságban is a világ "nagyon, nagyon sok" országában üldözött keresztények bátorságáról beszélt.

Ferenc pápa hétfői homíliájában kijelentette, hogy a "rágalmazás rosszabb a bűnnél: a rágalmazás a Sátán egyenes megnyilvánulása". Hozzátette, hogy Szent István vértanúval sem "tiszta eszközökkel" harcoltak, a "piszkos harcot választották, a rágalmat".

A Vatikáni Rádió megjegyezte, hogy a pápa "kertelés nélkül, egyenesen fogalmazott".

Olasz sajtóértékelések szerint Ferenc pápa ezzel talán a megválasztása utáni napokban őt ért vádakra - hazájában, Argentínában és a nemzetközi lapokban is megkérdőjelezték az argentin katonai diktatúra éveiben tanúsított magatartását - válaszolt.

Olvasóink írták

  • 1. queenmargareth1 2013. április 15. 15:56
    „na-na...nem erre gondoltam, mikor szimpinek gondoltam...Túl sok a vagyona az igen azt köll osztani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárd eurót spórolhatnak az EU-tagállamok

Körülbelül egymilliárd euróval kevesebbet kell befizetniük az Európai Unió idei költségvetésébe a… Tovább olvasom