Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

A papi pedofíliáról tanácskoznak a bíborosok

Vatikán - A római katolikus papok által elkövetett szexuális visszaélésekről fognak tanácskozni a bíborosi kollégium tagjai a Vatikánban november 19-én - jelentette be hétfőn a pápai állam.
XVI. Benedek egynapos elmélkedésre és közös imádságra hívta meg a bíborosi kollégium tagjait, illetve az új bíborosokat - olvasható a Vatikán közleményében. A tanácskozás egyik napirendi pontjának keretén belül a résztvevők foglalkoznak a papi pedofília kérdésével, illetve az egyháznak az ilyen esetekre adandó válaszával. A témában William Levada bíboros, a Szentszék Hittani Kongregációjának vezetője fog előadni.

A találkozón megvitatják továbbá azt a kezdeményezést is, amely lehetővé tenné az egyházukkal elégedetlen anglikán hívek áttérését a katolicizmusra. Éppen hétfőn jelezte az anglikán egyház öt püspöke, hogy a katolikus egyház tagjává kíván válni.

A bíborosi tanácskozás másnapján, november 20-án tartják 24 új bíboros kinevezésének ünnepélyes ceremóniáját a Vatikánban. A zárt ajtók mögött tartandó konzisztóriumra 203 bíborost várnak a világ minden tájáról.

Olvasóink írták

 • 2. dodó 2010. november 08. 21:06
  „"A tanácskozás egyik napirendi pontjának keretén belül a résztvevők foglalkoznak a papi pedofília kérdésével, illetve az egyháznak az ilyen esetekre adandó válaszával."

  Atyáim! Erről a kérdésről csak úgy mellékesen - egy napirendben -cseverészni? Nem volna-e (már csak a gyakoriságot tekintve is) egy pár hónapig tartó zsinat?”
 • 1. jozko 2010. november 08. 20:09
  „Közös imádkozás-ártani nem árthat!
  Esetleg megszüntetni a cölibátust- akár megoldás is lehetne sokmindenre!
  Perszeegy ilyen közös ülés, egy tapasztalatcserélő tanácskozás is eredményezhet valamit...

  A katolikus egyház már bebizonyította, le tud számolni bizonyos dogmákkal.
  Viszont belegondolni abba, hogy a papok családot alapíthatnának...
  Mi lenne az egyház vagyonával?
  És hatalmával?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először ad koncertet a Csík Zenekar Bulgáriában

Sofia - Először lép fel Bulgáriában a Csík Zenekar; a magyar népzenét játszó együttes kedden a… Tovább olvasom