Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

A Pentagon tisztázta John Allen tábornokot

John Allen tábornok nem sértette meg a védelmi minisztérium előírásait Jill Kelleyvel folytatott elektronikus levelezése során.
A Pentagonnál lefolytatott eljárás tisztázta azt, hogy John Allen tábornok nem sértette meg a védelmi minisztérium előírásait a floridai magasabb körökben ismert Jill Kelleyvel folytatott elektronikus levelezése során - közölte kedden a tárca szóvivője.

George Little szerint a Pentagon főfelügyelője már tájékoztatta Leon Panetta védelmi minisztert a vizsgálat eredményeiről, arról, hogy John Allen vétlen. A tárcavezető pedig elégedettségének adott hangot amiatt, hogy a nyomozás során nem bizonyosodott be a tábornokkal szemben felmerült gyanú.

A nős, kétgyermekes családapa jelenleg az afganisztáni amerikai és NATO-erők parancsnoka. A nyomozás idején a tábornok a posztján maradt, de az eljárás késleltette kinevezését az európai NATO-erők élére.

Az ügyön tizenöt nyomozó dolgozott éjt nappallá téve. A vizsgálat célja annak megállapítása volt, hogy történt-e "nem megfelelő" levelezés a tábornok és a Floridában állomásozó amerikai fegyveres erőket önkéntesként támogató nő között. Konkrétabban az, hogy Allen az üzenetváltással megsértette-e a védelmi minisztériumi vagy a kormányzati előírásokat, esetleg a fegyveres erőkre vonatkozó törvényeket.

Korábbi hírek szerint a novemberben indult vizsgálat során a Pentagon nyomozóinak mintegy 20-30 ezer e-mailt kellett átfésülniük, később azonban 60-70 elektronikus küldeményre szűkült a nyomozás. Bennfentes minisztériumi illetékesek azt mondták, hogy egyes e-mailekből ítélve a tábornok flörtölt ugyan a hölggyel, de a főfelügyelő megállapította, hogy nem vétett a szabályok ellen.

Allen és Kelley levelezése a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) lemondott igazgatója, David Petraeus körül kirobbant szexbotrány mellékszálaként lepleződött le. Petraeus házasságtörő viszonyára úgy derült fény, hogy valaki névtelen fenyegető üzeneteket küldött Kelleynek: tartsa magát távol a hírszerzés főnökétől. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a floridai nő segélykérése nyomán vizsgálatot indított, amely megállapította, hogy a figyelmeztetések Paula Broadwelltől származnak, aki a CIA első emberének életrajzírója és szeretője volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cameron népszavazást tervez a brit EU-tagságról

Cameron szerdai beszédének előzeteséből kiderül, a 2015-ben esedékes választások után referendumot… Tovább olvasom