Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

A Petraeus-ügy egyik kulcsszereplője 80 millió dollárt kért nem létező befolyásáért

80 millió dollárt kért egy dél-koreai gázüzlet előmozdításáért Jill Kelley, aki a "másik nő" volt a David Petraeus CIA-igazgató lemondásához vezető botrányban - közölte a hétvégén a CNN hírtelevízió egy New York-i üzletemberre hivatkozva.
Jill Kelley volt az, aki bepanaszolta a Szövetségi Nyomozó Irodánál (FBI) Paula Broadwellt, Petraeus szeretőjét és életrajzíróját, amiért az e-mailben zaklatta őt. Kelley, aki Dél-Korea tiszteletbeli konzulja is a Florida állambeli Tampában, Adam Victortól a New York-i TransGas Development Systems igazgatójától 80 millió dollár "közvetítési díjat" kért egy 4 milliárd dollár értékű földgázberuházás útjának egyengetéséért, azt állítva, hogy ő a szöuli kormány befolyásos képviselője.

"Az hittem, hogy meghibbant" - nyilatkozott Adam Victor a CNN-nek.

A tiszteletbeli konzuli cím nem diplomáciai rang, semmilyen privilégiummal nem jár, és viselője nem hivatalos képviselője annak a kormánynak, amely őt a jelképes státus betöltésére felkérte. Jill Kelley ennek ellenére magánkapcsolataiban nemegyszer hivatkozott az amerikai külügyminisztérium állítólagos felhatalmazására vagy szöuli kormányzati kapcsolatokra.

A libanoni származású asszony és a férje, Scott Kelley doktor gyakran adott estélyeket a floridai székhelyű amerikai Központi Parancsnokság (CENTCOM) vezérkarának tiszteletére. Jill Kelleyről - aki számos katonai PR-rendezvény önkéntes szervezője volt - kiderült, hogy több száz, talán több ezer bizalmas hangvételű e-mailt váltott John Allen tábornokkal, az Afganisztánban harcoló szövetséges csapatok parancsnokával. Barack Obama elnök a vizsgálat miatt felfüggesztette Allennek az európai NATO-erők élére tett kinevezését.

A párról, amely a Petraeus-botrány kirobbanása után a figyelem középpontjába került, a média az elmúlt napokban kiderítette, hogy fényűző életmódjuk ellenére súlyosan eladósodtak. A 2004-ben másfél millió dollárért megvásárolt házukra bejegyzett jelzálogot hitelezőik egy 2010 áprilisa óta eljárásban érvényesíteni kívánják. A házaspár ellen összesen 11 pert indítottak.

Jill Kelleyről kiderítették, hogy szeptember 28. óta háromszor járt a fehér házi épületegyüttesben; egyszer a családjával együtt, turistaként, két alkalommal pedig a kávézót kereste fel az ikertestvérével együtt, az elnöki hivatal egyik alkalmazottjának vendégeként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elzárkóznak a német Zöldek a konzervatív CDU/CSU-tól

A német Zöldek meg akarják szólítani a konzervatív tábor bázisának számító polgári középréteget, de… Tovább olvasom