Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

A sebességmérők okozhatták az Air France gép tragédiáját

A repülőgép által küldött automatikus üzenetek arra utalnak, hogy a gép sebességmérő műszereivel gondok voltak.
A rendelkezésre álló információk alapján a sebességmérő műszerek zavara okozta a hét elején az Atlanti-óceánba zuhant francia utasszállító repülőgép katasztrófáját. Ezt a francia repülésbiztonsági ügynökség (BEA) közölte pénteken.

A repülőgép által küldött automatikus üzenetek arra utalnak, hogy a gép sebességmérő műszereivel gondok voltak, mielőtt a repülő, fedélzetén 228 emberrel, lezuhant - állítja a BEA pénteki közleménye. A repülőn több műszer méri a sebességet, de a katasztrófa előtt érkezett üzenetek feltűnő ellentmondásokat mutatnak a mérésekben.

Az Air France vezérigazgatója, Pierre-Henry Gourgeon a minap azt mondta, hogy eltűnése előtt a gép automata üzenetei többféle műszaki hibát jeleztek. A BEA pénteki közleményes szerint a gép közel repült egy erős viharzónához, amikor az Atlanti-óceánba zuhant útban Rio de Janerióból Párizsba.

Mise az áldozatokért Rióban

A BEA közleménye azonban csak a rendelkezésre álló, és nem perdöntő információkra alapulnak, így marad a rejtély. Különösen azután, hogy pénteken brazil tisztségviselők közölték: mégsem a szerencsétlenül járt Airbus roncsdarabjait, illetve nyomait találták meg az óceán felszínén.

Az Air France Rio-Párizs járata új számot kap

Az Air France más nevet ad a Rio de Janeiróból Párizsba naponta közlekedő, éjszakai járatának a repülőgépszerencsétlenség után: AF 445-ösnek hívják vasárnaptól. Mint ismeretes, a brazíliai Rióból Párizsba tartó Air France 447-es, fedélzetén 228 emberrel hétfőn az Atlanti-óceánba zuhant. A gép maradványait még nem találták meg. A Párizsból Rio de Janeiróba naponta közlekedő Air France-járat száma változatlanul 444 marad.

Olvasóink írták

 • 7. mileszmost 2009. június 05. 23:15
  „Hát én nagyon nem értem ezt.. Nem arról volt szó, hogy egy ülést találtak??? Akkor az mégsem az volt? Szerintem valami nagy sumákság van a háttérben.. Össze-vissza beszélnek mindent. Ettől gyanús ez az egész.”
 • 6. Kathryn 2009. június 05. 22:08
  „LOST...”
 • 5. flexsnake 2009. június 05. 19:26
  „HA meglenne a feketedoboz, meg lehetne tudni hogy mitörtént. Addig minden csak találgatás. HA a feketedoboz ennyire biztonságos miért nem készül az egész ebből.... nem kérek választ, régi poén”
 • 4. chsillus 2009. június 05. 18:28
  „Azért ez nagyon gáz,hogy szinte lövésük sincs hol lehet a gép, de ennek ellenére találgatások sora bontakozik ki a gép lezuhanásának okairól!Mindenféle szakértő mond mindenféle okok,hogy villám, jégeső,nagy szél, robbanás, sebességmérő meghibásodás......!Előbb meg kéne találni és elég szomorú,hogy ismerjük az utvonalat,a körzetet ahol eltünt a radarrol és semmi pedig mindenféle technikai lehetőség adott a megtaláláshoz,vagy nem is akarják megtalálni,hátha kiderül valójába mi is történt és mi volt aaz a fenyegetés az AIR FRANCE ellen két nappal az eltünés előtt!!!!?
  Nehéz lenne bevallani,hogy 228 ember élete szárad az üzleti érdek mögött és nem jönne jól a társaságnak egy megfélemlités a repülés iránt!!!!Megkell találni vagy fájna az igazság?????????????????”
 • 3. SP 2009. június 05. 18:12
  „Nem tűnik hihetőnek, hogy FL 330 felett repülő gépet nem lehet megfogni, ha átesik a magasban. Bőven van magasság és idő is. A lelassulást, átesést más műszer is jelzi, nem csak a sebességmérő.”
 • 2. maradando 2009. június 05. 17:40
  „Az a röhejes,hogy hajót találtak a helyszinen !Űzemanyag csikot húzva maga útán ,az senkinek sem hiányzott?. Egy icuri picuri hir nem volt belöle.”
 • 1. Boytronic 2009. június 05. 17:15
  „Hát ha csak valami csoda nem történik.hat kilométer mély az óceán azon a helyen,területileg nagyon nagy helyet lellene bejárnia a mélytengerkutatónak,ráadásul az áramlatok is közrejátszhatnak abban hogy teljesen szétvigye a roncsokat..elég reménytelennek látszik az egész...nyugodjanak békében!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az FBI megfigyelheti a Carradine halálát vizsgáló nyomozást

A thaiföldi hatóságok engedélyezték az amerikai szövetségi nyomozóiroda (FBI) munkatársainak, hogy… Tovább olvasom