Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

A Szent Sírnál imádkozott a pápa a megbékélésért

Izrael - A megbocsájtásért és a közel-keleti békéért imádkozott péntek reggel Jeruzsálemben a pápa, a kereszténység legszentebb helyének tartott Szent Sír templomban.
XVI. Benedeket az Óvárosban a görögkeleti és az örmény keresztény egyház képviselői, valamint ferences barátok fogadták. Ez utóbbiak őrzik és gondozzák a kegyhelyet, egy évszázadok során kialakított, kényes egyensúlyú megállapodásnak megfelelően.

A templomhoz vezető bejáratot ugyanakkor muzulmán hivatalnokok nyitották meg a pápa előtt. A szentföldi zarándoklatának utolsó állomásán lévő katolikus egyházfő imájában megemlékezett a Jeruzsálemben élő összes felekezetről, és azt mondta: mindenkinek joga kell hogy legyen ott élni és boldogulni.

A Jeruzsálemben élő keresztények többsége egyébként a görögkeleti egyházhoz tartozik, de vannak kopt keresztények, meg az etiópiai és a szíriai ortodox egyházhoz tartozó hívők is a városban.

Olvasóink írták

  • 2. comet 2009. május 15. 21:03
    „Mondjuk a cikkből nem derül ki de a pápa belement a darázsfészekbe, és szavait érdemes lenne megszívlelni azoknak akikkel beszélt, mindenekelőtt Netanyahunak, és a palesztin elnöknek, bár ez nyílván nem olyan egyszerű. Az is érdekes hogy az ott élő keresztények többsége görögkeleti akik ugye nem fogadják el a pápát, tehát a béke misszión kívül más célja nemigen lehetett Benedeknek (száz valahány ezer római katolikus van tán csak), és ráadásul ´idegen terepen´.
    Szavát az ellenségeskedés és viszontvádaskodások megszüntetéséért, a békéért, a palesztinok hazájának megteremtéséért, Gáza blokádjának megszüntetéséért, a Gázát körül vevő fal lebontásáért emelte fel.”
  • 1. flexsnake 2009. május 15. 11:07
    „Inkább menne el kutat ásni Szomáliába, nagyobb haszna lenne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borzalmas: hullámvasút gázolta halálra a kisfiút

Nagy-Britannia - Halálra gázolt egy kétéves kisfiút egy hullámvasút észak-Londonban. A gyermek a… Tovább olvasom