Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

A szerb belügyminisztérium ismét betiltotta a melegfelvonulást

A szerb belügyminisztérium betiltotta az idei, szombatra tervezett melegfelvonulást is - értesült a belgrádi sajtó.
Több sajtóorgánum arról ír kedden, hogy a belügyminiszter betiltotta a melegek szombatra tervezett felvonulását Belgrádban, de nem tiltotta be a másságot hirdető többi rendezvényt, amelyet a vasárnap kezdődött Büszkeség hetének keretein belül tartanak. A Blic című napilap jó értesült forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a hatóságok túl kockázatosnak találták a melegfelvonulást.

A döntés az után válik hivatalossá, hogy a belügyminisztérium továbbítja az ezzel kapcsolatos határozatát az illetékes fővárosi rendőrparancsnokságnak. A rendezvény szervezőit egyelőre nem tájékoztatták a tárca döntéséről. Goran Miletic, a szervező bizottság egyik tagja azt mondja, mennyiben igaz a hír, akkor ez elsősorban az egész államnak jelent "vereséget".

Ivica Dacic miniszterelnök hétfőn közölte, hogy nem a kormány, hanem a belügyminisztérium hoz döntést a melegfelvonulásról.

Szerbiában a 2000 őszi rendszerváltást, a Slobodan Milosevic-féle diktatúra megdöntését követő évben tartottak először melegfelvonulást, amely azonban botrányba fulladt: szélsőjobboldali huligánok rátámadtak a résztvevőkre, és többet közülük összevertek. Kilenc év kihagyás után tavalyelőtt ismét megtartották a melegfelvonulást, de Belgrád központjában ismét rendbontások történtek, több ezer huligán tört-zúzott, és összecsapott a rendőrséggel. A randalírozás miatt egymillió eurós kár érte Belgrádot, a hatóságok pedig több mint 130 ember ellen indítottak büntetőeljárást.

Ttavaly közvetlenül a felvonulás előtt tiltotta be a rendezvényt a belügyminisztérium, amely élén akkor még Ivica Dacic állt. A belügyi tárca akkor arra hivatkozott, hogy olyan információk birtokába jutott, hogy szélsőséges elemek nagyon komoly rendbontásokra, gyújtogatásokra, sőt egy autóbusz elrablására készülődnek.

Olvasóink írták

  • 1. klj-54 2012. október 02. 12:35
    „Úgy látszik ott is sok a latens homoszexuális hivatalnok!
    http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=homosexuality-cure-masters-johnson”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heves tüzérségi támadások Damaszkusz térségében

Damaszkusz környékét lövi a szíriai kormány tüzérsége, ahol sok lázadó elsáncolta magát. Tovább olvasom