Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

A szerb elnök nem megy el a horvát államfő beiktatására?

A szerb elnök leszögezte, hogy nem megy el az újonnan megválasztott horvát elnök beiktatási ünnepségére, ha az eseményen a koszovói elnök is jelen lesz.
Boris Tadic kifejtette a Tanjug szerb hírügynökségnek: ha ő is és Fatmir Sejdiu koszovói elnök is jelen lenne a februári eseményen, az azt jelentené, hogy Szerbia közvetve elismeri Koszovó függetlenségét. Szerbia kész részt venni bármilyen regionális találkozón, amelyen Koszovó ENSZ-felügyelet alatt álló entitásként (és nem független államként) jelenik meg - tette hozzá.

Tadic elmondta: az utóbbi egy-két hónapban megromlott a viszony Szerbia és Horvátország között Stjepan Mesic leköszönő horvát elnök "provokatív politikai állásfoglalásai" miatt, s amiatt, hogy Horvátország képviselője olyan kijelentéseket tett a hágai Nemzetközi Bíróság előtt, hogy a volt Jugoszlávia egykori autonóm tartományainak joguk van az elszakadáshoz. A szerb elnök nem zárta ki, hogy javuljon a viszony Belgrád és Zágráb között, de, mint mondta, ehhez az kell, hogy a másik fél nemcsak szavakban, hanem a gyakorlatban is megmutassa elkötelezettségét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kémkedési vádak a Hilton ellen

Kémkedési vita van kibontakozóban a világ két vezető szállodalánca között: a Starwood azzal vádolja… Tovább olvasom