Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

A szlovákok egynegyede hisz a világvégében

A megkérdezettek 71 százaléka úgy vélekedett, hogy ha az apokaliptikus vízió mégis valóra válna, bizonyára a mennyországba jutna.
Szlovákia minden negyedik lakosa hisz abban, hogy 2012. december 21-én bekövetkezik a világvége - derült ki a TNS Slovakia közvélemény-kutató ügynökség által kedden közzétett felmérés eredményeiből.

A megkérdezettek 71 százaléka úgy vélekedett, hogy ha az apokaliptikus vízió mégis valóra válna, bizonyára a mennyországba jutna. Ellenkező nézete - azaz, hogy halála után esetleg a pokolban végezné - csupán a megkérdezettek egyharmadának volt.

A felmérésben résztvevők sokkal kevésbé voltak elnézőek másokkal szemben mint saját magukkal. Többségük úgy ítélte meg, hogy a szlovák politikusok, a pénzemberek, a celebek és az újságírók is a pokolba jutnak majd. A megkérdezettek leginkább a politikusokról vélekedtek negatívan; arról, hogy minden politikus a pokolra jut, a válaszadók csaknem kétharmada van meggyőződve.

A felmérésben a pénzemberek sem értek el sokkal jobb eredményt, mint a politikusok, az ő pokolra jutásukat a megkérdezettek több mint fele valószínűsíti. A médiacelebek némileg jobb megítélésben részesültek, hiszen őket "csak" a megkérdezettek egynegyede kívánta a pokolba, az újságírók pokolra jutásáról pedig minden ötödik megkérdezett volt meggyőződve.

Olvasóink írták

  • 1. klj-54 2012. december 19. 12:55
    „Én a pokolra jutnék, mert ott több lenne az ismerős:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek Tóth László gyilkosai ellen

A kick-box bajnokot áprilisban a Kassához közeli Szádelőben súlyosan bántalmazták. A sportoló később… Tovább olvasom