Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A többség kételkedik Obama egészségügyi reformjában

Nincs egyetértés arról, hogy miből fogja az állam finanszírozni a reformot, és az sem világos, a kormány kitart-e az állami biztosítós modell mellett.
Az amerikaiak többsége kételkedik Obama egészségügyi reformjában; minden öt megkérdezettből három nem hisz abban, hogy az elnök ki tudja terjeszteni az egészségbiztosítást szinte minden amerikaira - közölte kedden egy friss felmérés alapján a USA Today napilap.

A USA Today és a Gallup közös felmérése szerint a közvélemény 60 százaléka úgy véli: az Obama által szorgalmazott reformot, vagyis az egészségügyi biztosítás általánossá tételét nem lehet elérni anélkül, hogy ne emelnék meg a középosztály adóit vagy ne csökkenne az egészségügyi szolgáltatások színvonala.

A USA Today megállapította: Barack Obama elnök hétfő esti rendkívüli kongresszusi beszéde - a törvényhozás két házának összevont ülésén sürgette a reformot és a kétpárti összefogást - láthatóan nem villanyozta fel a közvéleményt.

Az elnök népszerűsége 54 százalékos, változatlan augusztushoz képest, a tevékenységét negatívan szemlélők aránya viszont minden korábbinál nagyobb értéket, 43 százalékot ért el. Az újság ennek fényében úgy értékelte: az Obama-kormánynak meredek emelkedőt kell megmásznia az elkövetkező hetekben, amikor megpróbálja majd elfogadtatni a szenátusban és a képviselőházban a reformjavaslatot, amelynek több fontos pontja még tisztázatlan.

A tervezett egészségügyi reformtörvény tartalmát illetően még nincs egyetértés arról, hogy miből fogja az állam finanszírozni a reformot, és az sem világos, a kormány kitart-e az állami biztosítós modell mellett.

A USA Today megjegyezte: az elnök hétfői, az esti fő műsoridőben mondott beszéde egyes becslések szerint ugyan 32 milliós nézettséget produkált, de nem járt olyan hatással, amilyent a Fehér Ház várt, kevés a jele annak, hogy az emberek véleménye az elnöki beszéd nyomán megváltozott volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekbevándorlókat fogtak el a Gibraltári-szorosban

Marokkó - Hat, gumicsónakban utazó észak-afrikai gyereket kapott el a spanyol parti őrség; a kicsik… Tovább olvasom