Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Áder János gyásztáviratban fejezte ki részvétét a brazíliai diszkótűz miatt

Gyásztáviratban fejezte ki részvétét Áder János köztársasági elnök hétfőn a brazil államfőnek a Santa Maríában több száz halálos áldozatot követelő diszkótűz miatt.
Az államfő levelében - amelyet az MTI-hez is eljuttatott - azt írta Dilma Vana Rousseff brazil köztársasági elnöknek: mély megrendüléssel értesült a több száz brazil állampolgár életét kioltó megrázó tragédiáról.

"Szeretném biztosítani, hogy a magyar nép együtt érez az áldozatok és a sérültek családtagjaival, barátaival, Brazília népével, és osztozik gyászukban, fájdalmukban" - olvasható Áder János gyásztáviratában.

Brazíliában az elnök háromnapos nemzeti gyászt rendelt el, miután egy vasárnap hajnalban történt diszkótűzben 233-an veszítették életüket. A Santa María település Kiss nevű szórakozóhelyén kitört tűzvészt a színpadon zenélő helyi rockegyüttes egyik énekese okozta, akinek a kezében lévő eszközből a szikrák a plafonig ugrottak fel, és meggyújtották a mennyezeti hangszigetelő műanyag habot. Pánik tört ki, az áldozatok nagyobb része füstmérgezésben megfulladt, másokat agyontapostak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestek egy mexikói kútban

Még nem erősítették meg, hogy a múlt héten eltűnt 16 fős zenekart találták volna meg. Tovább olvasom