Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Aggódnak a magyar sajtószabadságért - petíciót adtak át

Petíciót adtak át Wolfgang Waldner osztrák államtitkárnak a magyar sajtószabadságért aggódó újságírók - állt a Der Standard osztrák napilap internetes oldalán közölt cikkben.
A GPA-djp osztrák sajtó- és nyomdaipari szakszervezet kezdeményezésére tavaly szeptemberben indított, legnagyobb részben osztrák újságírók által aláírt online petíciót Wolfgang Waldnernek, az osztrák külügyminisztérium államtitkárának adták át pénteken.

A mintegy másfélezer aláíró felhívja az osztrák kormányt arra, hogy "minden adandó alkalommal egyértelműen foglaljon állást az aggodalmat keltő, a demokráciát és a szólásszabadságot veszélyeztető magyarországi fejleményekkel kapcsolatban". A petíció célja, hogy az osztrák kormány részéről és EU-szinten is erőteljesebben, a közvélemény számára észrevehetőbben tematizálják "Orbán mesterkedéseit" - közölte Wolfgang Katzian, a GPA-djp elnöke, valamint Franz C. Bauer, a GPA-djp újságíró tagozatának elnöke és Fritz Wendl, a közszolgálati tagozat részéről.

A szakszervezet közleménye szerint az államtitkár biztosította az átadókat, az osztrák kormány "tisztában van annak szükségességével, hogy figyelmesen és kritikusan kövesse figyelemmel a magyarországi történéseket". Közölte, hogy magyar partnerével találkozva ki fog térni a petícióra is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rio+20 - Nincs egyezség a zárónyilatkozat tartalmáról

Magyarországot a konferencián Áder János köztársasági elnök képviseli. Tovább olvasom