Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Airbus-tragédia: újabb részletek!

Kétségtelenül sokkolta a közvéleményt az Air France gépének tragédiája, amely 228 halálos áldozatot követelt, és azóta szinte nem múlik el nap, hogy ne jelennének meg hírek további zűrzavarokról.
Sokan aggódnak, hogy a repülés kevésbé biztonságos az utóbbi időben, a szakértőknek azonban más a véleményük. A Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC), amely biztonsági szempontból is rangsorolja a világ hatvan legnagyobb légitársaságát, úgy véli, a repülőgép továbbra is a legbiztonságosabb közlekedési eszközök közé tartozik. Egyik képviselőjük az NTV német hírtelevíziónak elmondta, hogy az év első felének statisztikája pontosan visszaadta a becsléseiket - írja a stop.hu.

A súlyos következményekkel járó balesetek száma tavaly tovább csökkent. Az elmúlt évben a világon 598 halálos áldozata volt repülőszerencsétlenségeknek, csak az összehasonlítás kedvéért a közúti közlekedésben évente több mint 1,2 millió ember halt meg. A JACDEC 367 halottat regisztrált az év első felében, ebben benne vannak az Air France gép áldozatai is. Ha nem történik valami súlyos katasztrófa a második félévben, akkor nagyjából ugyanolyanok lesznek az adatok, mint tavaly. Persze sok minden függ a szerencsétől is, elég csak azt a sikeres kényszerleszállást említeni, amelyet egy amerikai gép pilótája hajtott végre a Hudson folyón, New Yorkban.

Hamis lenne azt hinni, hogy a balesetek teljességgel kizárhatók, de ez mindenfajta közlekedési eszközre igaz, ezt pszichoterapeuták is szokták hangsúlyozni, amikor a légi közlekedéssel kapcsolatos félelmeket próbálják szemináriumokon eloszlatni.

Négy héttel az Air France gép katasztrófája után már nincs remény arra, hogy újabb holttesteket találnak az Atlanti-óceánban, ezért a brazilok a napokban leállították a kutatást. Június 17-e óta nem találtak újabb áldozatot. Összesen ötvenegy holttestet emeltek ki a vízből, közülük tizenegyet sikerült már azonosítani, köztük az egyik pilótát és az egyik utaskísérőt. A gép fekete dobozait nem találták meg eddig, és már minimális a remény, mert azok több ezer méter mélyen lehetnek az óceánban, és már csak rövid ideig bocsátanak ki jeleket.

Olvasóink írták

 • 7. Manó86 2009. június 30. 09:48
  „Tényleg nincs új részlet.
  De miért kell mindig azt írni (már nagyon sokszor olvastam a fórumon), hogy "Ilyen mélyre már ne süllyedjen a Délmgyar". Nem muszáj olvasni a delmagyar.hu-t, s főleg nem muszáj ide regisztrálni és írni a fórumra. Hiszen úgy tartja a mondás: vagy megszoksz, vagy megszöksz. :)”
 • 6. latyi 2009. június 30. 06:19
  „Csatlakozom az előttem irokhoz.
  Mi ez már megint?
  Ha bár az is lehet betartják a régi mondást:Ismétlés a tudás anyja.”
 • 5. persona 2009. június 29. 21:48
  „4. nekem is pont ez jutott eszem:) valami matekzseni biztosan ki tudná számolni a helyes arányokat. de az nem én leszek!:D”
 • 4. lajosbácsi 2009. június 29. 20:37
  „na ez jó kérdés, hol a fenében van az új részlet.. egyáltalán hol van a részlet a tragédiával kapcsolatban? a cikkhez pedig annyit:

  az okosok kimutatták mennyien halnak meg repülő szerencsétlenségben, és mennyien a közutakon.. azért ne felejtsük már el, hogy mennyien ülnek repülőre, és mennyien autókba- vonatba - buszra stb.. nem igazán reális az arány sztem... na de térjünk csak vissza az új részletre... hmmmmm”
 • 3. Lutetia 2009. június 29. 20:03
  „Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ilyen mélyre már ne süllyedjen a Délmagyar.”
 • 2. zeitgeist 2009. június 29. 17:24
  „ja mi itt az új????”
 • 1. SBetti 2009. június 29. 17:09
  „Hol vannak az újabb részletek?
  Egy szikrányi új részlet nincs a cikkben, csak amit eddig is leírtak már több tucatszor...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenyegető üzenet a szlovák elnök repülője ellen

Nem szállt fel hétfőn a tervezett időben a szlovák elnök Csehországba tartó gépe, mert egy… Tovább olvasom