Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Alacsony volt a részvétel a szlovákiai megyei választásokon

A várakozásoknak megfelelően alacsony volt a választók részvételi aránya a szombaton tartott megyei választásokon Szlovákiában.
A szombat reggel hét órától este tízig tartó voksoláson a 90 szlovákiai választókörzet csaknem hatezer szavazókörének az eredményeit több mint 70 százalékban dolgozták fel éjfélig, ebből kiderült, hogy az átlagos részvételi arány alig érte el a 20 százalékot.

A szlovákiai megyei választások hivatalos honlapján, a volbysr.sk weboldalon közzétett adatok szerint a nyolc szlovákiai megye közül a választók a legnagyobb arányban a besztercebányai megyében járultak az urnákhoz, a legalacsonyabb szintű részvétel pedig a nagyszombati és a kassai megyében volt tapasztalható.

Az ország történetében negyedik alkalommal megrendezett megyei választásokon nem történt rendkívüli esemény, mindössze a kampánycsend állítólagos megsértése kapcsán érkezett néhány bejelentés - tájékoztatta az MTI-t a központi választási bizottság (ÚVK) nevében Nyilfa Péter, a testület tagja az urnazárás után.

Szlovákiában négyévente tartanak megyei választásokat, ezek során megyefőnököket és megyei képviselőket választanak. Bár e választások tétje jelentős - hiszen ezeken dől el a középfokú oktatási intézmények, illetve a kórházak jelentős részének a finanszírozása is - meglehetősen alacsony a lakosság érdeklődése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földrengés volt Japán keleti részén

Földrengés volt vasárnap reggel Japán keleti részén, az 5,5 erősségű földmozgást Tokióban is… Tovább olvasom