Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Aláírásgyűjtésbe kezd az amerikai kormányzat megbénítása ellen a Starbucks

Aláírásgyűjtésbe kezd a vendégek között az amerikai kormányzat megbénítása ellen a Starbucks nemzetközi kávéházlánc. Howard Schultz vezérigazgató szerint az amerikai embereknek nincs más lehetőségük, hogy kifejezzék felháborodásukat a kormányzat részleges lebénítása miatt. Schultz csütörtökön késő este hangsúlyozta, hogy a petíció aláírása teljesen önkéntes és a kezdeményezés pártoktól független.
A petíció arra kéri az amerikai törvényhozás tagjait és a Fehér Házat, hogy indítsák újra a kormányzati intézmények működését, fizessék meg az Egyesült Államok tartozásait és fogadjanak el egy hosszú távra szóló, a republikánusok és a demokraták által is támogatott költségvetést az év végéig.

A petíciót alá lehet írni a Starbucks üzleteiben, az interneten, és több napilapban is meg fogják jelentetni pénteken, hogy az olvasók aláírják, majd ha akarják, leadhassák a Starbucksnál. Schultz nem csak az átlagemberekre számít, levelet küldött a Dow Jones Industrial Average tőzsdeindex 30 legfontosabb vállalatának vezetőihez, amiben arra kéri őket, hogy társuljanak a kezdeményezéséhez.

A vezérigazgató azt mondta, beszélt a kérdésről a demokrata Patty Murray szenátorral és Paul Ryan republikánus képviselővel, valamint a Fehér Házzal is. Schultz, aki egyébként a demokratákat támogatja, úgy nyilatkozott, hogy nem mint vezérigazgató, hanem mint egy elkötelezett amerikai állampolgár cselekedett, mert nyilvánvalóvá vált számára, hogy fogytán az idő, mielőtt komoly baj lesz.

Schultz szerint nem az üzleti érdek motiválja, de felelős vezetőként figyelnie kell az alkalmazottai és a tágabb értelemben vett közösség érdekeit is, ha a kormányzat nem képes a vezetői szerepének ellátására. A vezérigazgató szerint a részvényesek eddig nem reklamáltak a néha túlzottan erős állásfoglalásai miatt, mivel a Starbucks többször demonstrálta, hogy az emberi értékekre figyelő, de teljesítményorientált vállalkozás.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórháztűzben tucatnyian meghaltak Japánban

Tűz ütött ki péntek hajnalban egy ortopéd kórházban a Japán déli részén lévő Fukuoka prefektúrában,… Tovább olvasom