Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Albániába érkezett Ferenc pápa

Az albániai látogatás a pápa negyedik külföldi, egyben első európai apostoli útja - olaszországi útjait nem számolva.
Albániába érkezett vasárnap Ferenc pápa, aki a Vatikán tájékoztatása szerint első - Olaszországon kívüli - európai látogatásával támogatni akarja a balkáni ország európai integrációját.

A pápa szentmisét mutat be a tiranai Teréz anya téren, délután a katolikus egyetemen találkozik és keresztény felekezetek és más vallások képviselőivel, az új tiranai székesegyházában vesperást (közös esti imát) vezet, amelyen a kommunista üldöztetés áldozatai tesznek tanúságtételt. Végül a Tiranától 30 kilométerre levő Betánia Központban gyerekekkel és az Albániában működő karitatív intézetek gondozottjaival találkozik.

A pápa a nap folyamán hat beszédet mond, mindegyiket olaszul.

A látogatást fokozott biztonsági intézkedések kísérik, mivel az olasz titkosszolgálat annak a veszélyére figyelmeztette a Szentszéket, hogy az Iszlám Állam (IÁ) terroristái merényletet tervezhetnek ellene. A Vatikánban szombaton megerősítették a biztonsági intézkedéseket.

Az albániai látogatás Ferenc pápa negyedik külföldi, egyben első európai apostoli útja - olaszországi útjait nem számolva. Elődei közül 1993-ban II. János Pál látogatott Albániába azt követően, hogy a kommunista rezsim összeomlása után Olaszországot elözönlötték az albán bevándorlók.

Albánia 3,8 milliós lakosságának a többsége muzulmán, a keresztények a népesség 26 százalékát teszik ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindították a Dragon teherűrhajót

A teherűrhajó negyedik útján csaknem 2,5 tonnányi utánpótlást szállít a Nemzetközi Űrállomás… Tovább olvasom