Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 12°C Még több cikk.

Algériában elbúcsúztatták a baleset halottait

Imával vettek jelképes búcsút algériai mecsetekben pénteken az előző heti légi katasztrófa áldozataitól, miközben a hatóságok szerint a holttestek azonosítása akár évekbe is telhet.
A gyászszertartásokat a katasztrófában hozzátartozóikat elvesztett családok beleegyezésével tartották meg, dacára annak, hogy egyelőre a Maliban történt baleset egyetlen áldozatának holttestét sem azonosították, s azok még mindig a gép roncsai között vannak.

Iszlám szokások szerint ha egy muzulmán hívő olyan helyen hal meg, ahol nem tudnak érte imát mondani, akkor "távollétében" tartják meg gyászszertartását.

Az algériai hatóságok csütörtökön azt mondták, hogy a holttestek felkutatása és azonosítsa "heteket, hónapokat vagy akár éveket vehet igénybe". A katasztrófa helyszínére a napokban tizenhárom algériai szakértő utazott, de a körülmények miatt nem tudtak hatékony munkát végezni.

Az algériai hatóságok francia, spanyol és mali szakértők segítségével próbálják azonosítani a halottakat és kideríteni a katasztrófa okait. A gép fekete dobozát Franciaországban vizsgálják.

Az Air Algérie légitársaság AH 5017-es számú, Ouagadougouból Algírba tartó járatával július 24-én hajnalban, a felszállás után mintegy 40 perccel szakadt meg a kapcsolat a földi irányítással. A gép pilótái nem sokkal korábban "vihar miatt" a járat útvonalának módosítását kérték.

A légi katasztrófát senki sem élte túl a gépen lévő 116 ember közül. Az utasszállítón 110 utas tartózkodott, köztük 54 francia állampolgár, 23 Burkina Fasó-i, nyolc libanoni és hat algériai. A hatfős személyzet minden tagja spanyol állampolgár volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudnak lépést tartani az ebola terjedésével a segélyszervezetek

Emberéletek tekintetében és társadalmi-gazdasági szempontból is katasztrofális következményekkel járhat a helyzet további romlása. Tovább olvasom