Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Alig volt esély a menekülésre a dél-oroszországi árvízben - fotók

Szinte alig volt esély a menekülésre - mondták a dél-oroszországi árvíz túlélői a történtekről. A pénteki özönvízszerű esőzésben több ezer ember otthonára zúdult víztömeg.
Az árvizet Krimszk városában túlélők beszámolója szerint a nagytömegű víz olyan hirtelen zúdult rájuk, hogy többségük csak a házuk tetejére felkapaszkodva tudott menekülni.

Egy idős asszony elmondta: a házban vele együtt lévő kétéves unokáját és háziállatait a csűr tetejére menekítette, ő maga nem mert felkapaszkodni, mert attól tartott, hogy összeomlik az építmény, ezért a vízben állva több órán át tartotta a tetőt. Mindannyian túlélték a katasztrófát.

Egy másik túlélő arról számolt be, hogy idős szomszédai ugyan kitörték az ablakokat, és így még fel tudtak mászni házuk tetejére, onnan azonban később eltűntek. Sorsukról egyelőre semmit sem tudnak.

Vjacseszlav Gorbunov rendőr alezredes is elhunyt, miközben menteni igyekezett egy családot. "Gyermeküket kimentette, visszafordult a szülőkért, de elsodorta a víz, és néhány órával később már csak a holttestét találtuk meg. A szülőket kollégái mentették meg" - számolt be a tragikus esetről Alekszandr Gorovoj, az orosz belügyminiszter első helyettese.

Az MTI/AP felvételei.

Megmozdult az orosz lakosság az árvíz okozta károk hírére. Moszkvában előbb interneten kezdődött gyűjtés, majd pártok is csatlakoztak, és egy hivatalos adománygyűjtő helyet is nyitottak az árvíz áldozatainak megsegítésére.

A világhálón már szombaton többen jelezték, azonnal indulnak, hogy a helyszínen segíthessenek a károk felszámolásában.

Több orosz városból indítottak útnak hivatalos segítőket, de önkéntesek is elindultak a helyszínre, ahol több száz rendőr és katona, orvos, pszichológus is dolgozik a katasztrófavédelem embereivel együtt a kármentesítésen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy kamaszlányt lőttek meg légfegyverrel Moszkvában

Újabb légfegyveres támadás történt Moszkvában, ezúttal egy kamaszlányt talált el a lövedék vasárnap. Tovább olvasom