Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Állami tévé: a kormányerők visszafoglalták Záviját, Misztrátát, ellenzéki cáfolat

Tripoli - A Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hűséges erők visszafoglalták az ellenzéktől a stratégiai fontosságú az-Závija és Misztráta városát - állította vasárnap reggel a líbiai állami televízió.
A csatorna szerint a Kadhafi-hű erők az eddig ellenzéki kézen lévő Tobrukot is "felszabadították a terrorista bandák" uralma alól.

Az állami tévé közölte azt is, hogy a Kadhafi-hű erők megindultak az ország második legnagyobb városa, a keleti országrészben fekvő Bengázi ellen is. Ez utóbbi település a Kadhafi uralma ellen több mint két hete kirobbant népfelkelés központja.

A Kadhafi egyik fiához közelálló al-Líbia tévécsatorna azt állította, hogy ismét a kormányt támogató erők ellenőrzik Rász Lanuf olajkikötőt is.

Ezzel egy időben más források, többek között nyugati újságírók, az állami televízió állítását cáfolva azt közölték, hogy Rász Lanuf továbbra is a felkelők kezén van. A líbiai ellenzék képviselői elmondták, hogy Rász Lanufnál az éjszaka semmilyen harci tevékenység nem folyt, a város továbbra is ellenőrzésük alatt áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A líbiai felkelők válságbizottságot állítottak fel

A döntéshozatal felgyorsítása és egyszerűsítése érdekben három tagú válságbizottságot állított fel szombaton Bengáziban a felkelők által létrehozott Líbiai Nemzeti Tanács. Tovább olvasom