Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Állítólag már cápák is feltűntek az elárasztott ausztrál városokban

Sydney - Mérgeskígyók és krokodilok után már cápákat is látni vélnek az árvíz sújtotta ausztráliai városok utcáin.
Vasárnapi ausztráliai sajtójelentés szerint a queenslandi Goodna városka hentese két, az emberre is veszélyes bikacápát is úszni látott az árral szemben a vízzel elárasztott főutcán. A Sydney Morning Herald című lap szerint bármilyen hihetetlennek is tűnik egy cápa a tengertől 30 kilométerre fekvő város főutcáján, senki sem kételkedik a szavahihető emberként ismert hentes igazmondásában.

Az árvíz már számos más szokatlan állatot, így mérgeskígyókat vagy krododilokat hozott magával az elárasztott lakóterületekre, és még cápaszakértők sincsenek igazán meglepődve az állítólagos cápaészleléseken.

A tengerhez közelebb fekvő Brisbane város elárasztott utcáin már csütörtökön láttak bikacápát uszkálni, Goodna azonban jóval messzebb fekszik a tengertől, és a Brisbane-folyón esetlegesen felúszó cápáknak még át kell kelniük egy (ugyancsak elárasztott) kempingen és autópályán is, bejussanak a városba.

A 3 és fél méteresre is megnövő, zambézi cápaként is ismert ragadozók gyakran tartózkodnak édesvízben, és úsznak fel vadászat közben a folyókon. Októberben és novemberben például a nőstény cápák gyakran azért úsznak fel a Brisbane-folyón, hogy ott hozzák világra ivadékaikat, és egy cápaszakértő szerint elképzelhető, hogy a folyóban cseperedő kis cápák táplálékot keresve úsztak tovább felfelé a megáradt folyón.

A megáradt folyók iszapos vizében egyébként olyan sok a mérgeskígyó, hogy a hatóságok elővigyázatosságból extra mennyiségű ellenmérget küldtek az árvíz sújtotta térségbe.

Olvasóink írták

  • 1. Grabowsky 2011. január 16. 18:07
    „Frankó... lehet a teraszról cápára pecázni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelőttek egy rendőrt: hajtóvadászat a gyilkos ellen

Lelőttek egy rendőrt New Jerseyben, a hatóságok hajtóvadászatot indítottak a gyilkos után. Tovább olvasom