Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Amerika szerint rengeteg kábítószer halad át Szerbián

Amerikai hivatalos vélemény szerint sürgősen meg kell szüntetni a kábítószer-áramlást a Koszovó és Szerbia közti határátkelőkön - jelentette kedden a Blic című belgrádi újság egy washingtoni külügyminisztériumi dokumentumra hivatkozva.
A kábítószer-kereskedelem elleni küzdelemben követett nemzetközi stratégiáról szóló jelentés szerint "sürgősen meg kell oldani Jarinje és Brnjak határátkelők működésének problémáját, útját kell állni az illegális határátlépéseknek, s meg kell akadályozni a kábítószer-kereskedelmet".

Megfigyelők emlékeztetnek rá, hogy ez az a két határátkelő, ahol rendszeresek a Koszovó északi részén élő szerbek tiltakozó akciói, az ellenőrzés nélküli, teljesen szabad mozgás jelszavával végrehajtott útlezárásai.

A Blic által megismert washingtoni dokumentum szerint Szerbia jelentős tranzitállomása az Afganisztánból, Közép-Ázsiából és Törökországból érkező, a nyugat-európai piacra szánt kábítószernek. Az amerikai külügyminisztérium véleménye az, hogy mielőbb meg kell állítani az Albánián, Montenegrón és Szerbián keresztül zajló kábítószer-szállítást.

Külön foglalkozik a dokumentum Koszovóval, s megállapítja, hogy "Szerbia nem ismeri el független államnak Koszovót és elutasít minden együttműködést a koszovói hatalmi szervekkel. A szerb belügyminisztérium együttműködési megállapodást írt alá az EULEX-szel (az EU koszovói igazságügyi és rendőri missziójával), de közvetlen együttműködés nincs közöttük"

Olvasóink írták

  • 1. bánki 2012. március 14. 08:40
    „Szerintem meg Amerikán halad át rengeteg kábszer !

    Fifti - fifti !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsüllyedt egy komp Bangladesben, sokan eltűntek

Elsüllyedt egy folyami komp Bangladesben kedden mintegy 200 emberrel a fedélzetén. Tovább olvasom