Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Amerikából érkezik a Kína elleni hackertámadások többsége

Az interneten Kínát leginkább trójai vírusokkal vagy külföldön regisztrált domainekről terjesztett, rosszindulatú kódokkal történő támadás éri.
Az Egyesült Államokból eredeztethető a Kína elleni hackertámadások túlnyomó része - közölte a pekingi média pénteken az internet biztonságáért felelős kínai szervezet (CNCERT) információi alapján.

A szervezet arra válaszul tette közzé beszámolóját, hogy az elmúlt hetekben megjelent hírek szerint feltételezhetően Kína volt a forrása egy több amerikai lapot, köztük a The New York Timest és a Wall Street Journalt ért internetes kalóztámadásnak.

A jelentés szerint az interneten Kínát leginkább háromféle támadás éri.
A hackerek gyakorta trójai vírusokkal veszik át az irányítást a célgépek felett, amelyeket azután botnetként (zombigépek hálózataként) használnak fel céljaikra. A hivatalos statisztikák szerint tavaly 73 286 külföldi IP-címről regisztráltak ilyen jellegű támadást, összesen csaknem 14,2 millió számítógép ellen. E címek csaknem kétharmada egyesült államokbeli szerverek alá tartozott.

Ugyanebben az időszakban mintegy 785 ezer, illetve 778 ezer Kínát érő támadást jeleztek dél-koreai és német IP-címekről.

Az esetek másik részében külföldön regisztrált domainekről terjesztett, rosszindulatú kódokkal támadnak, míg a támadások harmadik típusát a honlapok, weboldalak elleni támadások képezik. A CNCERT szerint tavaly több mint 10 ezer, (a szárazföldi) Kínában üzemeltetett weboldal felett vették át az irányítást, s e a támadásokhoz 7370 Amerikában bejegyzett IP-címet használtak.

A kínai internet-biztonsági szervezet különböző intézetek és vállalatok segítségével folytatja elhárító tevékenységét, aminek eredményeképpen 2012-ben 14 alkalommal indítottak kampányt trójai vírusok és botnetek ellen, aminek eredményeként több ezer, az internetforgalmat ellenőrző terminált, illetve rosszindulatú szoftverforrást közömbösítettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult egy komp Bangladesben, sokan eltűntek

Több tucat utasnak sikerült a partra úsznia, ötvenet azonban még nem találnak. Tovább olvasom