Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Angela Merkel megmutatta a mankóit

A német kancellár először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy egy síbalesetben eltört a medencecsontja.
Először jelent meg a nyilvánosság előtt kedden Angela Merkel német kancellár azóta, hogy karácsonyi vakációján síbaleset miatt medencecsonttörést szenvedett Svájcban.

Az 59 éves politikusnő a kancellári hivatal épületében két mankójára támaszkodva, de mosolyogva csatlakozott egy gyermekrendezvényhez, amelyen a jelmezt öltött résztvevők karácsonyi dalokat énekeltek.

A lábadozó Merkelt mintegy száz gyermek vette körül, akik Németország különböző részeiből érkeztek a hagyományos Napkeleti bölcsek című, jótékonysági rendezvényre. Ez volt azon kevés esemény egyike, amelyet nem töröltek a kancellár balesete miatt. Merkel maga is dalolt és beszélt a gyerekekhez, akik a rendezvény révén összegyűlt pénzzel a világ menekült gyermekein próbálnak segíteni.

Bár az orvosok azt tanácsolták Merkelnek, hogy ha lehet, három hétig feküdjön, a kancellár maga akar elnökölni a német kormány első idei ülésén, amely szerdán lesz. Külföldi útjait és találkozóit a lengyel és a luxemburgi miniszterelnökökkel ugyanakkor lemondta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszabadult a Jégsárkány az Antarktiszon

A kínai hajó már elhagyta a jégmezőt, és olyan tengeri területre ért, ahol szabadon navigálhat. Tovább olvasom