Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Antiszemitizmus miatt betiltottak egy honlapot

Franciaország - A franciaországi Grenoble legfelsőbb bírósága pénteken antiszemita kirohanások miatt elrendelte egy politikai csoport honlapjának bezárását.
A Rhone Alpes régióban működő Nemzeti Radikális Párt (PNR) elnevezésű csoport - amelynek jelszava "Család Egyház Haza" - Grenoble parlamenti képviselőjének és polgármesterének, a város államügyészének, prefektusának, valamint az ügyvédi kamara elnökének fotóját "a zsidó junta a hatalomban", a "négy csaló" és a "Grenoble nácijai" feliratok kíséretében közölte internetes oldalán. Az ügyészség november 3-i feljelentését követően a bíróság pénteken napi 150 eurós késedelmi bírság kötelezettségével rendelte el a honlap bezárását.

A Grenoble belvárosában október közepén megjelent plakátok miatt a prefektus elleni "sértések és rágalmazások" vádjával a csoport ellen már korábban eljárás indult. A PNR a feliratokon "Albert a nácinak" nevezte a helyi prefektust, Albert Dupuy-t, aki feljelentést tett a csoport ellen.

Olvasóink írták

 • 13. keiner 2009. november 08. 08:33
  „9. hozzászólás aranka2, "A demokrácia csak addig köteles elfogadni a szabad véleménynyilvánítást, amíg az mások elemi emberi jogait, az emberi méltósághoz, az élethez való jogot nem sérti. Ha ezt megtanultad, visszajöhetsz vitatkozni a demokráciáról.", ezzel pontosítottál össze, ez így van.
  Aki ezt nem érti, az már a gyerekkorban sem tanúlta mi a tisztelet.”
 • 12. ZúzÓ 2009. november 08. 03:44
  „aranka2 te véletlenül nem a flexi párja vagy? az szokott ilyen okos lenni, meg ekkora baromságokkal
  traktálni a jó Szegedi közönséget egyébként a büdös sajtzabálókról meg sz-rt vagy semmit ők az irányadó barmok a nagy büdös unióban osztják az észt ezerrel pedig náluk sem sajtból van a hold.”
 • 11. aranka2 2009. november 07. 22:54
  „Apátfalvifaszagyerek, valszeg tudod, hogy a száz évvel ezelőtti magyar nyelvben a "nagy hazafi" mit jelentett? Veszekedős kocsmahőst. Már a dualizmus idején is két nemzetiszínű féltéglával verték a mellüket azok, akik dolgozni, építeni nem szerettek, csak a haza keserű sorsán nyögdécseltek. Pedig akkor ment legjobban az ország sora.”
 • 10. apátfalvifaszagyerek 2009. november 07. 22:37
  „Nem tudom h állandó jelleggel gyűlölködő hazafijaink (ők ezt levédték, úgyhogy mi már nem is lehetünk azok :D ) miért hiszik állandóan azt, hogy aki elítéli a szélsőjobbot vagy épp a rasszizmust, antiszemitizmust, az kommunista...

  sima, ha már a korlátozásoknál tartunk: egy másik cikkben lehet olvasni, h a DM 2 jobbikos politikust muppet show figurákhoz hasonlított. Erre a reakció: a Jobbik majd lakatot tesz a DM szájára jövőre. Na, ez a szólásszabadság sárba tiprása, hogy egy poénért már fenyegetőznek. Ez szerinted demokrácia? Max. csak Jobbik-módra...”
 • 9. aranka2 2009. november 07. 22:08
  „sima, talán tudnod kellene: öklöm szabadsága az orrod előtt véget ér. A demokrácia csak addig köteles elfogadni a szabad véleménynyilvánítást, amíg az mások elemi emberi jogait, az emberi méltósághoz, az élethez való jogot nem sérti. Ha ezt megtanultad, visszajöhetsz vitatkozni a demokráciáról.
  Az egyébként tökéletesen igaz Szolzsenyicin-idézet meg hogy a jó büdös francba került ide?”
 • 8. sima 2009. november 07. 21:50
  „Ezek szerint már a franciáknál sincs demokrácia , mert ahol korlátozzák a szabad vélemény kinyilvánítását ( jelen esetben egy weblapot ) ott már gondok vannak a demokráciával. Magyarországon is a magát demokratának nevező alakok a leginkább véres szájúak, és a legkevésbé toleránsak mások véleményével szemben.

  "A kommunista eltorzult lélek ; egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista"
  ( Alekszandr Szolzsenyicin )”
 • 7. dodó 2009. november 07. 20:23
  „3. hozzászólás aranka2
  A demokrácia szülőhazája, sokak példaképe, Izráélnek, a kiválasztottak földjének legfőbb szövetségese, támogatója. és immár ötven éve életbenmaradásának biztosítója, a Nagy USA ad helyet az itthon támadott és folyamatosan betiltani próbált nemzeti hírportáloknak!
  Majd átköltözik ez is.”
 • 6. bespin 2009. november 07. 20:00
  „Ezt csak az MTI hozta le egész Európában.Szerintem.”
 • 5. nem,nem,soha 2009. november 07. 19:51
  „itthon meg kommunista pénz megy a Kuruc.info-nak

  ti meg eszitek a szart, és közben náciztok...”
 • 4. 751510 2009. november 07. 14:50
  „Csak az antiszemita honlapokat tiltották be, vagy egyéb nemzeteket "gyalázókat" is?”
 • 3. aranka2 2009. november 07. 14:08
  „Igen, ott demokrácia van.”
 • 2. Léni 2009. november 07. 13:50
  „A francia legfelsőbb bíróság ítéletét be fogják-e tartani? A mi kis hazánkban ez már nem divat!”
 • 1. apátfalvifaszagyerek 2009. november 07. 12:33
  „:D :D :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezuhant egy katonai gép 10 emberrel a fedélzetén

Oroszország - Gyakorlórepülés közben lezuhant egy orosz katonai repülőgép tíz emberrel a fedélzetén… Tovább olvasom