Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Argentína kibékül az IMF-fel

Argentína - Argentína engedélyezni készül az Nemzetközi Valutaalap (IMF) számára, hogy áttekintse gazdaságát, amellyel elérhetővé válik, hogy az ország - 2002-es államcsődje óta először - visszatérjen a nemzetközi hitelpiacra. A latin-amerikai ország 2006-ban befagyasztotta kapcsolatait az IMF-fel.
A La Nación című argentin lap jelentése szerint a felülvizsgálati megállapodásban már gyakorlatilag megegyeztek a felek, a végső részletekben október elején állapodnak meg.

A gazdasági miniszter szerint országának "közös platformot" kell találnia a nemzetközi hitelszervezettel, de hangsúlyozta, hogy Argentína nem kér segítséget a valutaalaptól, és a most tervezett adósságcsere csak adósságkezelési stratégiája része.

Elemzők szerint a kapcsolatok rendezése az IMF-fel kulcsfontosságú lépés afelé, hogy Argentína rendezhesse 6,7 milliárd dolláros adósságát a Párizsi Klub hitelezőivel.

Argentínát gyakorlatilag kizárták a nemzetközi hitelpiacról azután, hogy 2002-es államcsődjét, illetve az azt követő talpraállítást követően nem tudott a hitelezőknek is megfelelő törlesztési módozatokban megállapodni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott Obama környezetvédelmi tanácsadója

Egyesült Államok - Lemondott Barack Obama amerikai elnök környezetvédelmi tanácsadója, akiről… Tovább olvasom