Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Ártatlannak vallotta magát a bengázi merénylet értelmi szerzője

Ártatlannak vallotta magát szombaton a Washingtonban bíróság elé állított Ahmed Abu Hattala, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő volt a Bengáziban működő amerikai konzulátus ellen 2012. szeptember 11-én elkövetett fegyveres támadások értelmi szerzője.
Hattalát egy ember - szövetségi intézmény ellen elkövetett támadás közbeni - megölésével, a terrorizmus anyagi támogatásával és fegyveresen elkövetett erőszakos bűncselekménnyel vádolják. Ezért akár halálra, vagy letöltendő életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetik.

Az alig 10 percig tartó meghallgatáson Hattala mindössze két szót szólt, arabul: igennel felelt, amikor megkérdezték, esküszik-e, hogy az igazat mondja, és nemmel válaszolt, amikor azt firtatták, gondot okoz-e számára, hogy megértse az eljárást. A vádlott fejhallgató segítségével hallgatta a tolmácsolást. A bíróság által kijelölt ügyvédje közölte, védence ártatlannak tartja magát az ellene felhozott vádakban, amelyek sora az amerikai kormány tájékoztatása szerint hamarosan tovább bővül majd.

Az Anszár as-Sáría terrorszervezet bengázi vezetőjeként emlegetett Hattalát hajóval szállították az Egyesült Államokba. Elfogatása előtt többször is nyilatkozott az amerikai sajtónak, azt állította, hogy nem ő irányította az amerikai objektumok elleni támadást, igaz, az incidens idején járt a helyszínen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

London szimbóluma, a Tower Bridge 120 éves

Százhúsz éve, 1894. június 30-án nyitották meg a brit főváros jelképpé vált hídját, a Tower-hidat, a viktoriánus építészet és technológia mesterművét. Tovább olvasom