Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Átadták az alternatív Nobel-díjakat

Stockholm - Nigériai és brazíliai környezetvédők, egy faluközösségeket építő nepáli alapítvány és izraeli orvosok vehették át hétfőn Stockholmban az alternatív Nobel-díjként is emlegetett Helyes Életmód (Right Livelihood) díjat.
Az elismerést alapítója, Jakob von Uexküll német-svéd író, egykori Európai parlamenti képviselő adta át. A döntést hozó alapítvány indoklása szerint a felsoroltak azzal érdemelték ki a kitüntetést, hogy kiemelkedő, példás módon léptek fel az "alulról jövő változások" megvalósításáért. A díjazottak összesen 200 ezer euróban részesülnek.

Az egyik díjat Nnimmo Bassey nigériai környezetvédő kapta, mert "rámutatott az olajkitermelés társadalmi költségeire". A Brazíliában élő, osztrák származású Erwin Krautler püspök az indián őslakosok védelmében folytatott tevékenységéért részesült a kitüntetésben. A nepáli Sappros szervezet és alapítója, Srikrisna Upadhjaj azzal mutatott példát, hogy faluközösségeket mozgósított a szegénység elleni harcra. Negyedikként az izraeli Orvosok az Emberi Jogokért (PHR) szervezetet tüntette ki a svéd alapítvány, "azért a lankadatlan szellemiségért, amellyel kiállnak minden ember egészséghez való jogáért Izraelben és Palesztinában".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az izraeli Moszad állna a vörös-tengeri cápatámadások hátterében?

Sarm-es-Sejk - Egyiptom nem tud napirendre térni az elmúlt napokban a Vörös-tengeren történt… Tovább olvasom