Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Átfogó paksiztáni hadművelet a tálibok ellen

A pakisztáni kormányfő a nemzethez intézett csütörtök esti tévébeszédében bejelentette, hogy utasítást adott a hadseregnek: semmisítsék meg a militánsokat és a terroristákat. Juszuf Raza Gilani ezzel a tálibok ellen hadműveletekre utalt - közölte pénteken a BBC.
Az elmúlt napokban egyre hevesebbé váltak a harcok a Swat-völgyben és az ország északnyugati térségének más részein, ahonnan civilek ezrei menekültek és menekülnek el.

Közben Richard Holbrooke, amerikai különmegbízott azt mondta, hogy jelentős haladás van Pakisztán és Afganisztán együttműködésében, és e nélkül elképzelhetetlen a siker a tálibok ellen. Holbrooke, a délszláv háborút lezáró 1995-ös daytoni békemegállapodás egyik létrehozója volt még Bill Clinton elnöksége idején.

Az amerikai különmegbízott aztán beszélt, hogy tanácskozott Hamid Karzai afgán, Asif Ali Zardari pakisztáni elnökökkel valamint amerikai szenátorokkal. A pakisztáni elnök azt mondta: a nemzetközi közösség lassan megérti, hogy a tálibok Afganisztánban és Pakisztánban világméretű problémát jelentenek. Korábban egyébként az amerikai védelmi miniszter azt közölte, hogy Washington elégedett a pakisztániak tálib-ellenes fellépésével. Robert Gates szerint a táliboknak csekélyke az esélyük arra, hogy valamiféle sikert érjenek el Pakisztánban, aminek célja a számukra, hogy hozzájussanak az ország nukleáris fegyvereihez.

Olvasóink írták

  • 2. apátfalvifaszagyerek 2009. május 08. 22:52
    „HALÁL A TERRORISTÁKRA! AZ ÁRTATLAN EMBEREK NYUGODT ÉLETÉT NE FENYEGESSÉK!!!”
  • 1. bo 2009. május 08. 19:51
    „Paksiztán merre van? Paks és Iztán egyesült? Legalább ne a főcímet qrják el:-)))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Medvegyev: Senki sem kérdőjelezheti meg népünk hőstetteit

Medvegyev szerint egyre többször próbálják meghamisítani a II: világháború történetét. Tovább olvasom