Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Áthelyezték Pio atya földi maradványait

Áthelyezték Pio atya (1887-1968) olasz népi szent, kapucinus szerzetes földi maradványait hétfő délután.
A stigmatizált római katolikus pap maradványait a Santa Maria delle Grazie öreg templom kriptájából a Renzo Piano sztárépítész által külön neki tervezett, néhány száz méterrel arrébb lévő San Pio-templom mozaikkal gazdagon kirakott kriptájába helyezték át. Az ultramodern kegytemplom a második legnagyobb szakrális építmény Itáliában a római Szent Péter bazilika után.

Pio atya hívei korábban tiltakozásukat fejezték ki a szent testének áthelyezése ellen. Érveik szerint ez a páter akarata ellenére történik, hiszen ő még életében saját maga választotta ki leendő nyughelyét.

A Pro Padre Pio Egyesület arra mutatott rá, hogy Pio atya még életében tett szegénységi fogadalmának megsértését jelenti, hogy most "beletömik 120 kiló aranyba" az új szentélyben. - Az új aranysír sértés mindazoknak, akik szeretik a szegényeket, sértés Pio atyának, aki szerette a szegényeket és a szenvedőket - hangoztatta Giuseppe Saldutto, a régi sírhely megőrzéséért küzdő egyesület alelnöke.

Már akkor is heves viták robbantak ki, amikor Pio atya halálának 40. évfordulóján nyilvánosan felravatalozták a szent földi maradványait.

Az áthelyezés időpontjául tudatosan választották Joseph Ratzinger pápává választásának ötödik évfordulóját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitiltották Izraelből az iPad készülékeket

Izrael betiltotta az iPad-ek importját és használatát mind a külföldiek, mind a helyi lakosok… Tovább olvasom