Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Autót kapott ajándékba a Korán elégetéséről lemondó lelkész

Egyesült Államok - Autót kapott ajándékba Terry Jones floridai tiszteletes, amiért lemondott arról az iszlám világban viharos tiltakozást kiváltó tervéről, hogy az Egyesült Államok elleni 2001-es terrortámadások évfordulóján elégeti a Koránt.
A gépkocsit Brad Benson egykori hivatásos amerikaifocista - jelenleg New Jersey legnagyobb autókereskedésének tulajdonosa - ajánlotta fel a félszáz hívet soraiban tudó floridai kisegyház lelkipásztorának, ha beleegyezik abba, hogy soha nem lobbantja lángra az iszlám hit szent könyvét.

A tiszteletes végül letetett szándékáról, "jutalmát" - egy több mint 14 ezer dollárba kerülő, Hyundai Accent személygépkocsit - pedig pénteken vette át a New Jersey-i South Brunswickban.

Terry Jones nem tartotta meg azonban a járművet, hanem rögvest odaadományozta egy megbecstelenített nőket támogató menhelynek.

A lelkész hangsúlyozta: nem a Hyundai Accent kedvéért tett le koránégető tervéről, s Brad Bensonnak rádiós reklámokban elhangzott ajánlatáról is csak hetekkel a terrorista támadások évfordulója után szerzett tudomást.

A tiszteletes szigorú biztonsági intézkedések mellett vette át az autót, hiszen - mint állítja - száznál több halálos fenyegetést kapott tervének bejelentése óta.

A terv nyilvánosságra kerülése után a tiszteletest Barack Obama amerikai elnök a televízió képernyőjén keresztül, Roberts Gates védelmi miniszter pedig telefonbeszélgetésben próbálta meg jobb belátásra bírni. Terry Jones végül a terrortámadások évfordulóján bejelentette, hogy "soha" nem fog Koránt égetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szenátus elfogadta a nyugdíjreform tervezetét

Franciaország - A francia nemzetgyűlés után a szenátus is elfogadta péntek este a országszerte… Tovább olvasom