Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Az amerikai posta nem tudott kilábalni a válságból

Egyesült Államok - A jelentős leépítések és költségtakarékossági intézkedések ellenére továbbra sem képes kilábalni a válságból az amerikai posta, amely az idei évet várhatóan 3,8 milliárd dollár veszteséggel zárja - jelentette az AHN hírügynökség kedden.
Az Egyesült Államok Postaszolgálata (USPS) azután sem képes talpra állni, hogy megvált 40 ezer dolgozójától, bezárta sok hivatalát és lerövidítette a nyitva tartását. Az USPS 6 milliárd dolláros költségmegtakarítást ért el és elhalasztotta 4 milliárd dollár egészségügyi járulék kifizetését, de ez sem volt elég.

Az amerikai számvevőszék már augusztusban figyelmeztetett, hogy a fizetőképességének megőrzéséért küzdő posta működése veszélybe került.

Joseph Corbett, a USPS pénzügyi igazgatója a napokban közölte, hogy a 2009-es pénzügyi év az eddigi talán legsúlyosabb kihívást jelentette a posta történetében. Elmondta, hogy a költségeket nem tudják olyan mértékben csökkenteni, ahogy a bevételek apadnak. Utóbbiért szerinte főképpen a mély gazdasági recesszió a felelős, de szerepet játszik benne kisebb mértékben az is, hogy egyre inkább a levelezés elektronikus formái nyernek teret.

A folyamatokat a csökkenő postai forgalom jelzi: a USPS idén csak 177,1 milliárd levelet és csomagot kézbesített, ez 25 milliárddal kevesebb, mint tavaly.

Az Ernst Ú Young könyvvizsgáló jelentése szerint "meglehetősen kétséges", hogy a posta képes lesz kifizetni azt a 2010. december 31-ig esedékes 5,5 milliárd dollárt, amelyet a cégnek a nyugdíjasok egészségbiztosítására kellene fordítania.

Az amerikai postaszolgálat 1971-ig szövetségi, vagyis központi finanszírozású intézmény volt, az akkori reform után lényegében függetlenedett. Elemzők szerint a USPS is azon vállalatok közé tartozik, amelyek túl nagyok ahhoz, hogy elbukjanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az izraeli parlament elôtt a zendülő katonák ügye

Izrael - Izraeli szélsőjobboldali parlamenti képviselők kérelmezték kedden a kneszetben, hogy… Tovább olvasom