Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Az ENSZ Emberjogi Bizottsága bírálja a magyar alkotmánymódosítást

Az ENSZ Emberjogi Bizottsága élesen bírálta a magyar alaptörvény módosítását, az igazságszolgáltatás függetlenségére mért csapásnak minősítve a legutóbbi lépéseket.
Rupert Colville, a bizottság szóvivője pénteken Genfben kijelentette: A módosításokra az elvárható nyilvános vita nélkül került sor, azok tartalma pedig "mélyreható változásokat vonhat maga után a magyar nép emberi jogainak gyakorlása" szempontjából. A változtatások az igazságszolgáltatás függetlenségét, az alkotmánybíróság tekintélyét és magát a jogállamot fenyegetik - fogalmazott Colville, akit a francia hírügynökség idézett.

Az Európai Parlamenten belüli bajor CSU-képviselőcsoport elnöke, Markus Ferber pénteken kijelentette: Magyarország ismételten korlátozza az alapvető jogokat, és olyan alkotmánymódosításokat hajt végre, amelyek nem egyeztethetők össze az Európai Unió demokratikus jogértelmezésével. Ferber felszólította az Európai Bizottságot, vizsgálja meg, vajon az alkotmány módosítása összeegyeztethető-e az európai szabályokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az 1848-as szabadságharc emléke előtt tisztelegtek a Felvidéken

Pozsonyban az idén is a Medikus kertben lévő Petőfi-szobornál tartották a megemlékezést. Tovább olvasom