Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Az ENSZ megerősítette magyar alkalmazottja kiszabadulását

Kartúm - Az ENSZ dárfúri szóvivője megerősítette szerdán, hogy "jó egészségben" kiszabadult a tavaly októberben Szudánban elrabolt magyar polgári alkalmazott, Papp István.
"Kiszabadulása a szudáni hatóságok erőfeszítéseinek köszönhető... Repülőgépen el-Faser (Dárfúr fővárosa) légikikötőjébe vitték, ahol az orvosok megvizsgálták, és közölték, hogy egészséges. Később felszállt egy Kartúmba tartó gépre" - mondta el Kemal Saiki, az ENSZ és az Afrikai Unió közös missziójának (UNAMID) szóvivője Papp István kiszabadulása kapcsán.

Saiki egyelőre nem tudott részleteket közölni arról, hogy Pappot hol és hogyan engedték el. Ő volt az utolsó, fogságban tartott külföldi túsz a közül a 26 közül, akit 2009 márciusa óta raboltak el.

Az ügyhöz közel álló források szerint a polgárháborús övezet északi részén, Kutum és Kebkabija települése között adták át őt a szudáni hatóságoknak. A Kebkabija térsége arab fegyveresek, Kutumé pedig csádi lázadók bástyája.

A helyi sajtó szerint Papp István franciául beszélt az elrablóival a fogsága alatt. A túszejtők mindeddig nem nevezték meg magukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barroso a kételyek eloszlatását várja a médiatörvény kapcsán

Budapest, Brüsszel - A médiatörvénnyel kapcsolatban felmerült kérdések megvilágítását, továbbá a… Tovább olvasom