Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Az észak-koreaiak támogatják a vezetés új politikáját

Mintegy százezer ember gyűlt össze szombaton Észak-Korea fővárosában, hogy támogatásáról biztosítsa az ország kommunista vezetésének az új évre meghirdetett politikáját.
A sztálinista phenjani kormány - előző nap közölt felhívásában - a könnyűipar és a mezőgazdaság fejlesztését tűzte ki célként az életszínvonal emelése érdekében, valamint kifejezte azon óhaját, hogy vessenek véget Phenjan és az Egyesült Államok ellenséges viszonyának, és javítsák Észak- és Dél-Korea kapcsolatait. A phenjani rádió szerint a szombati tömeggyűlésen mintegy százezer ember tett ígéretet arra, hogy megvalósítják a központilag kitűzött célokat.

Egy magas rangú tisztségviselő a tömeg előtt mondott beszédében megjegyezte: 2010 nagy jelentőséggel bír Észak-Korea számára, amely 2012-re - a kommunista észak-koreai állam megalapítója, Kim Ir Szen születésének századik évfordulójára - "virágzó" szocialista országot akar felépíteni. Kim Ir Szen egyben a mostani észak-koreai vezető, Kim Dzsong Il apja volt.

Észak-Koreában, ahol nem tűrnek meg politikai ellenzéket, az újév alkalmából rendszerint népes tömegdemonstrációkat tartanak az új esztendő alkalmából meghirdetett új kormányzati politika támogatására.

Olvasóink írták

 • 3. KolompárRómeó 2010. január 02. 20:35
  „Így nem nyírták ki a résztvevők családját és kaptak egy év haladékot, hogy addig nem halnak éhen. "Kormányunk és pártunk az emberekért."”
 • 2. floridaimagyar 2010. január 02. 18:40
  „Barcsak megtortenne - a vilag masodik legnagyobb problemapontja Kozel-Kelet utan..... Mi es Japan tamogatjuk Del-Koreat, oroszok mek kinaiak meg Eszak-Korea melett. Pedig ha azokon eszakon latnak milyen csodat csinalt Del-Korea: fejlett orszagga valt a semmibol es ott nagyon kemenyen dolgozo emberek es iszonyatosan jo iskolak vannak - en magam jartam mar ott, szep orszag....”
 • 1. tótkomlósi 2010. január 02. 15:50
  „próbálnának mást tenni.....
  főleg parancsra......

  majd ott is lesznek megvilágosult elmék pár év múlva, csak még most nem.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új év, magasabb vodkaárak Oroszországban

Az orosz kormány, hogy elejét vegye az immár népbetegségnek számító alkoholizmusnak, minimálárat… Tovább olvasom