Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Az Európai Bizottság díjazni fogja ˝az innováció fővárosát˝

A díjat az a város kapja majd, amely a polgárok, a közintézmények, a tudományos élet és a gazdasági szereplők munkáját a legjobban összekötő "innovációs ökoszisztémát" építi ki.
Versenyt hirdetett kedden az Európai Bizottság, hogy megtalálja "az innováció első európai fővárosát", amelyet az "i-főváros" címmel fog kitüntetni.

A díjat az a város kapja majd, amely a polgárok, a közintézmények, a tudományos élet és a gazdasági szereplők munkáját a legjobban összekötő "innovációs ökoszisztémát" építi ki.

A győztes várost független szakértőkből álló bizottság fogja kiválasztani jövő év tavaszán. A kitüntető cím félmillió eurós díjjal is jár.

"A városok az európai gazdaság motorjai. Tízből hét európai polgár városi környezetben él, és ezek a régiók termelik meg az Európai Unió GDP-jének kétharmadát. Arra kívánjuk ösztönözni a városokat, hogy fektessenek még nagyobb hangsúlyt az innovációra, továbbá szeretnénk létrehozni egy olyan hálózatot, melynek révén a városok megoszthatják egymással legjobb ötleteiket a jövőre nézve" - nyilatkozott a verseny meghirdetése kapcsán Máire Geoghegan-Quinn, a kutatásért, az innovációért és a tudományért felelős ír uniós biztos.

A versenyre valamennyi uniós tagállam városai, valamint az EU kutatási keretprogramjában részt vevő, EU-n kívüli városok is jelentkezhetnek. A díj kiosztásánál a 100 ezer főnél nagyobb lélekszámú városokat, illetve a legalább 2010. január 1-je óta működő kezdeményezéseket, projekteket fogják figyelembe venni. Azokból az országokból, ahol nincs 100 ezer főnél népesebb város, a legnagyobb város pályázhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Frederik Pohl amerikai sci-fi író

Frederik Pohl a regényírás mellett 1959-től 1969-ig volt az amerikai Galaxy Magazin és annak… Tovább olvasom