Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Az Európai Parlament az állami nyugdíjrendszer megerősítésére szólít fel

Brüsszel - Az Európai Parlament (EP) elfogadta szerdán Strasbourgban az Európai Bizottság jövő évi munkaprogramjára vonatkozó parlamenti határozatot; a néppárti, szocialista és liberális frakció által közösen előterjesztett állásfoglalás felszólítja az uniós végrehajtó testületet az állami nyugdíjrendszer megerősítésére.
A kérdésről folytatott vitában Szájer József, az európai néppárti frakció alelnöke kiemelte, hogy a pénzügyi válság hatására számos európai országban nő a vonzereje a nagyobb biztonságot nyújtó állami nyugdíjpillérnek, számos ország vizsgálja felül saját rendszerét, és igyekszik az állami rendszert megerősíteni.

"Bár a nyugdíjrendszer alapvetően nemzeti hatáskörbe tartozik, fontos, hogy az unió irányt mutasson ebben a lényeges, hosszú távú kérdésben" - hívta fel a figyelmet a Fidesz EP-képviselőcsoportjának elnöke. Üdvözölte, hogy az EP három legnagyobb frakciójának támogatásával elfogadott 2011-es bizottsági munkaprogramról szóló határozat 30. pontja kiemeli: az Európai Bizottságnak a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos javaslataiban az első, vagyis az állami nyugdíjpillér megerősítésére kell törekednie.

Kitért arra, hogy Magyarország éppen ebbe a helyes irányba tett fontos lépést az elfogadott törvénnyel. Szerinte az unión belüli nyugdíjvitának is ebben a szellemben kell folynia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csontvelő-átültetés után meggyógyult a HIV-fertőzött férfi

Washington - Vérképzőszervi őssejtek átültetését követően gyógyult meg egy HIV-fertőzött amerikai… Tovább olvasom