Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Az ír segélyszállító megérkezett Asdod kikötőjébe

Izrael - A Rachel Corrie szombat délután az izraeli Asdod kikötőjébe érkezett, ahol a hadsereg közlése szerint rakományát kiürítik.
A Rachel Corrie szombat délután az izraeli Asdod kikötőjébe érkezett, ahol a hadsereg közlése szerint rakományát kiürítik. A hajó, amelyen 15 ember utazik, írek és malajziaiak, közöttük a Nobel-békedíjas Mairead Maguire, eredetileg annak a nemzetközi flottillának képezte részét, amelyet hétfőn az izraeliek megállítottak. Az akkori támadásban 9 török vesztette életét. Korábban izraeli katonák felszálltak a Gázai övezet felé tartó, segélyt szállító ír hajóra, de nem ütköztek ellenállásba. Izrael korábban közölte, hogy a hajót nem engedi kikötni Gázában, de megígérte, hogy a máshol kirakott segélyt, kellő átvizsgálás után, eljuttatja a rászorultaknak.

Az izraeli hadihajók a kora reggeli órákban körülvették a hajót, felszólították irányítóit, hogy változtassanak irányt, de azok nem nem engedelmeskedtek, folytatták útjukat Gáza felé.

A hétvégén Gáza felé tartva leállított vízi jármű egy amerikai pacifistáról kapta a nevét, akit 2003-ban, 23 éves korában egy gázai tüntetés során elgázolt egy izraeli buldózer.

Olvasóink írták

 • 8. ráérő 2010. június 06. 23:42
  „varadipali. Milyen rakéta az amelyik sem személyi és anyagikárt nem okoz? Lejárt szavatosságu szilveszteri petárda,ismerve a zsido sajtobol származo infokat.”
 • 7. szilléri 2010. június 06. 16:21
  „varadipali ! Ne nézd olyan sokat a z ATV-t. Nézd néha al Jazirat is !
  A rakéták amúgy 122 mm-es szovjet gyártmányú ,,nem irányított" eszközök.
  A magyar hadsereg rendelkezik ilyenekkel Ural teherautó alapra 40 db BM-21 típusú terület lefedésre alkalmas eszköz, ható távolsága 18 km. 400x800 m oszd el ezt a területet 40-el.
  Szóval komolytalan eszköz ! Természetesen az ellenfél eszközeihez képest. pl foszfor bombák!”
 • 6. varadipal 2010. június 06. 13:20
  „Ír hajó sgéllyel, antiszemita török legénységgel. Kiváncsi leszek a rakományra. A Hamasz a rakétákat nem gyilkolászási szándékkal lövöldözi izraeli területre, csak viccelkedik. Tetves vizipipázó kokainista arabjai az asszonyok szoknyája mögül nyújtogatják a sz.ros nyelvüket. A saját gyermekeiket használják sorfalként, hogy ne lehessen visszalőni az iskola mögül Izrael felé kilőtt rakétákra. Nem kell csőlátónak lenni, minden éremnek két oldala van.”
 • 5. szilléri 2010. június 06. 09:08
  „Heller Ágnes és Ledniczky úr véleménye igazán érdekelne !

  Vasárnap a Hit gyülit meg lehet nézni. Németh úr majd megmondja a tutit !”
 • 4. dodó 2010. június 05. 17:59
  „"A gázai blokád megtörésére készül a török kormányfő 2010-06-05. 13:36

  Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök a közeljövőben hajóra száll és személyesen kívánja megtörni a Gázai övezetet sújtó izraeli blokádot - írja szombati számában a Bejrútban megjelenő El-Musztákbál arab nyelvű napilap. Erdogan héber nyelven szólította föl Izraelt a gyilkolászások abbahagyására.

  Recep Tayyip Erdogan török kormányfő a Konya városában mondott tegnapi beszédében többek között foglalkozott a nemzetközi segélyhajókat ért izraeli támadással, illetve a Gázai övezetben uralkodó állapotokkal. ,,A Hamász nem terrorszervezet, hanem a palesztin nép által demokratikus választásokon megszavazott szervezet, amely védi népe földjét" - jelentette ki Erdogan.
  A Mavi Marmara török segélyhajó utasai között véghezvitt izraeli gyilkolászásra reagálva a török kormányfő figyelmeztette Izraelt, hogy hagyjon föl a további vérontással. ,,Ha önök nem értenek törökül, elmondom hát héberül is: Lo tircáh!, Ne ölj!" - idézte a Tízparancsolatot Erdogan."”
 • 3. dodó 2010. június 05. 17:56
  „"2010. június 05. 17:14
  Üdvözölte szombaton Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő, hogy a zsidó terrorkatonák megállították az Rachel Corrie ír segélyhajót, amely szállítmányával az izraeli blokád alatt álló Gázai övezet felé tartott.

  Az ír Rachel Collie segélyhajót reggel vették körül az izraeli haditengerészet egységei, miután Izrael és Washington előzetes kérése ellenére folytatta útját Gáza felé. A hajót körbevették, és felszólították, hogy térjen le útirányától, de ennek sem tettek eleget. Az izraeliek ezután lerohanták a hajó legénységét."”
 • 2. dodó 2010. június 05. 17:51
  „"Zsidó mészárosok: az aktivistákat közelről lőtték fejbe 2010. június 05. 14:32

  Egyre többet tudunk meg a hétfői zsidó vérengzésről. A Guardian című angol napilap birtokába került egy olyan dokumentum, amely a meggyilkolt aktivisták boncolásának eredményét tartalmazza. Eszerint a zsidó terroristák 9 mm-es lövedékkel közvetlen közelről lőtték agyon az áldozatokat. A Mavi Marmara nevű hajón összesen harminc alkalommal tüzeltek a zsidók, s az áldozatok közül ötöt fejbe lőttek.

  A török igazságügyi orvosszakértői tanács elnökhelyettese tegnap adta át a boncolási jegyzőkönyveket a török igazságügyi minisztériumnak. A vizsgálat szerint egy 60 éves férfit, Ibrahim Bilgent négy találat ért: a halántékán, a mellkasán, a csípőjén és a hátán. A 19 éves Fulkan Dogan - aki amerikai állampolgársággal is rendelkezett - öt lövést kapott, kevesebb mint 45 centiméterről. Két találat érte a fejét - az egyik elölről, a másik hátulról -, két golyót kapott a lábába, egyet pedig a hátába. Két másik férfi négy-négy lövést kapott, s az áldozatok közül ötnek a fejét érte lövedék - közölte Yalcin Buyuk, az orvosszakértői tanács elnökhelyettese.
  A boncolás eredménye megerősíti a mészárlás túlélőinek a vallomásait, akik között az angol lap megemlíti az Angliába tegnap hazatért Ismael Patelnek, a Leicesterben működő al-Aqsa barátai nevű, palesztinokat támogató szervezet vezetőjének (szem)tanúvallomását. Patel elmondta, hogy az izraeli támadás legvéresebb szakaszában ,,minden másodpercben rálőttek egy emberre". Az egyik férfit ,,tarkóján érte a halálos lövés, két lépésre tőlem pedig egy másikat a szeme között talált el a lövedék". Patel szerint a halottak mellett 48 utas sebesült meg az izraeli lövöldözésben, hat aktivista pedig eltűnt, tehát a halottak száma valószínűleg emelkedni fog."”
 • 1. szilléri 2010. június 05. 17:49
  „Frankón kiszerkesztenek rendszeresen !

  Az igazság időnként nagyon kellemetlen tud lenni kedves moderátor !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halottak az Öböl térségében a ciklon nyomában

Omán - Tizenkét ember meghalt és egy eltűnt az Öböl térségében, Ománban a Phet ciklon pusztítása… Tovább olvasom