Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Az ˝ismeretlen szenteket˝ méltatta Ferenc pápa

A katolikus egyházfő a Verano római temetőben mutatott be szentmisét Mindenszentek napján.
Az általa "ismeretlen szenteknek" nevezett embereket, így többek között a háború, éhínség és szegénység elől menekülőket, a munkanélkülieket és a hontalanokat méltatta Ferenc pápa Mindenszentek napján, a Verano római temetőben bemutatott szentmiséjén szombaton.

A katolikus egyházfő a misén egyúttal elítélte a "pusztítás modern kultúráját", azt, hogy napjaink embere "képes elpusztítani a Földet (...), az életet, a kultúrát, az értékeket és a reményt". A tavalyihoz hasonlóan idén is teljes mértékben improvizált szentmisén Ferenc pápa Isten segítségét kérte, hogy állítsa meg "az őrült rombolást".

Beszédében a pápa elítélte azt is, hogy a menekültekre, az éhezőkre, a beteg gyermekekre gyakran úgy tekint a társadalom, "mintha nem is emberek lennének, hanem egy más fajhoz tartoznának". Ezzel szemben méltatta azokat "az ismeretlen szenteket", akik nagy gyötrelmeken mennek keresztül a világ számos pontján. "Az Úr felszenteli ezeket az embereket szenvedéseiken keresztül" - mondta.

Külön kiemelte azokat, akiknek "el kell menekülniük otthonukból, hogy megmentsék életüket", vállalva ezért az éhezést, betegséget és hideget is. Egyúttal arra kérte a katolikus híveket, hogy imádkozzanak ezekért az ismeretlen szentekért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliók áram nélkül Bangladesben

Meghibásodott egy, a szomszédos Indiából áramot szállító vezeték. Tovább olvasom