Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Az Iszlám Állam lefejezett egy amerikai segélymunkást

A 26 éves Peter Kassig 2013-ban esett fogságba, amikor a szíriai lakosságnak szánt segélyek eljuttatásában vett részt. A szélsőségesek lefejeztek 15 szíriai katonát is.
Az Iszlám Állam, amely augusztus óta már négy nyugati túsz kivégzéséért vállalta a felelősséget, egy olyan felvételt hozott vasárnap nyilvánosságra, amelyen álarcos fegyveres látható egy levágott fej mellett.

A videón egy brit akcentussal angolul beszélő azt állította: "Ő Peter Kassig, egy amerikai állampolgár az önök országából".

Egyelőre nem lehet megállapítani, hogy a beszélő a világsajtó által csak Dzsihadista (Jihadi) Johnként emlegetett brit-egyiptomi amatőr rapper lenne, aki az IÁ-hoz való csatlakozása előtt Londonban élt, és aki két amerikai újságíró, James Foley és Steven Sotloff feltételezett gyilkosa.

A 26 éves Peter Kassig, az amerikai hadsereg egykori katonája, 2013-ban esett fogságba, amikor a szíriai lakosságnak szánt segélyek eljuttatásában vett részt. Barátai szerint a fogságban áttért az iszlámra, és még nevét is megváltoztatta. Új neve Abdul Rahman lett.

Korábban megjelent egy október 3-án a világhálóra feltett felvételen is, amelyen a brit Alan Henning kivégzését mutatták be a szélsőségesek. A 47 éves Henninget tavaly decemberben ejtette fogságba a fegyveres szervezet ugyancsak Szíriában, ahol egy segélyszállítmányt kísért.

Kassig már a harmadik kivégzett amerikai, akinek meggyilkolásáért az IÁ vállalta a felelősséget. A két másik nyugati túsz két brit, Alan Henning, illetve David Haines humanitárius segélymunkás volt.

Az interneten vasárnap megjelent 15 perces videón a IS fegyveresei sorban lefejeztek 15 katonát is, akiket  Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerének katonáiként mutattak be.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos merényletet követtek el egy szókimondó afgán képviselőnő ellen

A nő túlélte a támadást, ám három civil meghalt, 22 megsebesült. Tovább olvasom