Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Az osztrák Profil a magyar belpolitikáról

A magyar belpolitikával foglalkozik riportjában a Profil című osztrák hetilap.
A nyomtatott kiadásban a szerző, Gregor Mayer bírálóan ír arról, hogy a kelet-magyarországi Érpatakon a szociális segélyt közmunka-programban való részvételéhez kötik. A helyi polgármester a cikk szerint "megfélemlíti" azokat, akik bírálják intézkedéseit. A szerző szerint a "helyi türannosz" nem egyedi eset Orbán Viktor Magyarországán, a Fidesz és a Jobbik politikusai "versengenek a véleményvezérségért". "A vita, hogy ki a nagyobb nacionalista, revizionista és irredenta, egyre bizarrabb gyümölcsöket hoz" - írja, s példaként említi, hogy egyre több településen helyeznek ki rovásírásos helységnévtáblákat. A rovásírás "hirtelen felértékelése és misztifikálása" a szerzőt a nemzetiszocialistáknak a germán rúnákhoz való vonzódására emlékezteti.

A Jobbik és a hozzá közeli csoportok sokkal fesztelenebbül viselkedhetnek, mint a Fidesz-tábor, amelyet egy EU-s tagország miniszterelnöke vezet. "Viszont Orbáné és követőié a valódi hatalom, amely a rendszerváltás óta még soha nem állt ilyen kevés kontroll alatt" - írja a tudósító. Az állami és önkormányzati intézményekben "a félelem és a megfélemlítés légköre uralkodik" - teszi hozzá.

A szerző szerint Orbán Viktor "újra és újra kendőzetlenül közszemlére teszi jobboldali radikalizmusát". Ezzel összefüggésben a miniszterelnök tusnádfürdői beszédéből kiemeli, hogy "a Nyugat fáklyája kialvóban van", s hogy a régi világ összeomlását nem kell sajnálni, mert "inkább börtön, mint haza" volt a magyar nemzet számára.

A Regnum című orosz hírportálon Modeszt Kolerovnak, a portál főszerkesztőjének a cikke olvasható Akaratlan szövetséges, avagy Oroszország és a magyar nemzeti imperializmus címmel.

A szerző szerint a történelmi Oroszország újbóli integrációját szükségszerűen bármely orosz hatalom fő külpolitikai céljának kell tekinteni, és úgy véli, hogy ebben Magyarországtól is sok tekintetben tanulni lehet.

A szerző szerint a szégyenletesen passzív baltikumi orosz diplomáciának Lengyelország mutatja meg, hogyan kell megvédeni a honfitársak nemzeti érdekeit és jogait, "délnyugaton pedig, Ukrajna, a Dnyeszter melléki terület, Moldova és Románia irányában pedig e téren a magyarok Oroszország "természetes szövetségesei" lehetnek.

"Magyarország ugyanis szisztematikus, következetes és egészében sikeres nemzeti-imperialista politikát folytat a Szerbiában, Romániában, Szlovákiában és Ukrajnában, vagyis +a történelmi Magyarország határai között+ élő, nagy létszámú magyar kisebbség újbóli integrálása érdekében" - fejtegeti a portál főszerkesztője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holtan találtak meg két eltűnt német segélymunkást

Holtan találtak meg két német segélymunkást hétfőn Afganisztánban. A két férfinak a múlt hónapban… Tovább olvasom