Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Az SNS összegyűjtötte a népszavazás kiírásához szükséges aláírásokat

Mintegy 415-420 ezer ember írta már alá eddig a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) petícióját, amellyel a nemzetiek népszavazás kiírását követelik arról, hogy Szlovákiában kizárólag a szlovák legyen a hivatalos nyelv.
Ezt Ján Slota, az SNS elnöke közölte szombaton délután Zsolnán, ahol az elnökség megvitatta és elfogadta a párt választási programjának alapelveit.

"Keressük a megfelelő időpontot, hogy ezeket a petíciós íveket átadhassuk az elnök úrnak, az elnöki irodának" - mondta Slota újságíróknak. Kifejtette: jelenleg ellenőrzik az aláírt petíciós íveket, mert egyes esetekben hiányzik a házszám, vagy más hasonló adatok. Slota elmondta: az időt tekintve bizonyára az úristen is segítette a pártot, hogy ilyen gyorsan sikerült összeszednie az aláírásokat. Ez az jelenti, hogy a népszavazás akár a március 10-i előre hozott parlamenti választások alkalmával is megtartható lenne.

"Ha valóban költségeket akarunk megtakarítani, akkor a népszavazást összeköthetnénk a parlamenti választásokkal" - vélekedett Slota. Szlovákiában 350 ezer érvényes aláírás szükséges ahhoz, hogy népszavazást írjanak ki.

Szokása szerint Slota ebből a témából sem hagyta ki Magyarországot. "Ebben a feszült helyzetben, amikor Orbán már nyíltan Nagy-Magyarországról beszél, a népszavazásnak egyre inkább létjogosultsága van" - érvelt a magyarellenességéről elhíresült politikus. Leszögezte: az SNS-nek meggyőződése, hogy ha a népszavazás megvalósul, eredményes lesz.

Ami az SNS választási programját illeti, Slota elmondta: foglalkozni kell a cigánykérdéssel, mert az egyre több gondot okoz az országnak. Az SNS, ha hatalomra kerülne, egyebek között bevezetné a 16 százalékos, egykulcsos áfát, s növelné Szlovákia védelmi képességeit is. "Hadseregünk ma teljesen alkalmatlan bármire. Már ha a magyar vadászok átjönnének, golyóspuskáikkal két nap alatt kikészítenének minket" - vélekedett a pártelnök.

Olvasóink írták

 • 3. csafe 2012. január 22. 09:41
  „2. reader
  "Hol vannak ilyenkor a kón bandiék?"
  Lesznek, ha Slota is pénzért fog kuncsorogni az EU-hoz.”
 • 2. reader 2012. január 22. 00:03
  „Hol vannak ilyenkor a kón bandiék?”
 • 1. radic 2012. január 21. 19:43
  „"Ebben a feszült helyzetben, amikor Orbán már nyíltan Nagy-Magyarországról beszél, a népszavazásnak egyre inkább létjogosultsága van"

  Aztán azt megmagyarázná a szlota jancsi, hogy kizárólagos szloták államnyelv hogyan akadályozza Orbán Nagy-Magyarországos terveit?
  Amilyen elmeállapotban ez a fazon van jobb is ha megindítjuk ellenük a mindent elsöprő vadászalakulatainkat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egész heti nyitva tartást vezetett be a múzeum anyagi nehézségei ellensúlyozására

A hét minden napján nyitva lesz ezentúl a madridi Prado Museum, remélve, hogy ezzel sikerül annyi… Tovább olvasom